Hírek

Fogathajtó verseny Gyencsapátiban

2020. július 28., 14:31

Vasárnap 14. alkalommal került sor a Gencsi fogathajtó versenyre, mely négy éve egyben a település búcsú napja is és igazi élmény a családoknak.

Fogathajtó verseny Gyencsapátiban

Varga Albin - igazgató, Gencsapáti Művelődési ház és Könyvtár
“Közép Európa legolcsóbb pónilovát lehet itt megvásárolni, 200 forintot kell fizetni érte, csak meg kell nyerni a tombolán. Meg, hát nagyon sok értékes ajándék is lesz. Gyerekekre is gondoltunk, búcsú nap van,  lehet ingyenesen használni légvárat, csúszdát, kis körhintát, lehet póni lovakon lovagolni.”

Vadászhajtás mellett, junior kategóriában bemutató póni egyes fogat hajtást is láthatott a közönség Majthényi Pannával és lovával, Villámmal.

Majthényi Panna
“Az első körben meghúztam a 13-ast, a másodikban meg a hármast és a húszast, amit nem kellett volna, de ez figyelmetlenségen ment el. ”

A “C” kategóriás akadályhajtás két fordulóban zajlott. A versenyre sokan jelentkeztek, a koronavírus járvány miatt a szervezőknek limitálni kellett a létszámot.

Geröly Tibor - szervező, Gencsapáti Főnix Lovas Egyesület
“Hét megyéből érkeztek, plusz felvidéki szlovák barátaim. Nagyon büszke vagyok rá. Ez a létszám, ami most van, korlátozottan, 32 főnél ugye befejeztük, hát ugye a vírusra való tekintettel mindenki ki van éhezve a versenyre.”

Idén először volt pontszerző a verseny. A tét nagy volt, hisz a Vas megyei első három helyezett: ifjabb Szájer József, Geröly Tibor és Komálovics Ottó képviselhetik október 3-án Balatonlellén a “C” kategóriás 2-es fogat Országos döntőn a megyét.