Hírek

Fogyatékkal élők számára rendeztek sportnapot Szombathely Fő terén

2015. szeptember 10., 19:53

A remek hangulatú rendezvényen együtt sportoltak a mozgássérültek és az egészséges emberek. Mások mellett a Haladás focistái és futsalosai is részt vettek a sportnapon.

Fogyatékkal élők számára rendeztek sportnapot Szombathely Fő terén

“Sporttal a teljesebb életért” szlogennel rendeztek fogyatékkal élők számára sportnapot  Szombathely centrumában. A főszervező az ŐrvidékHáz volt. A “Miénk itt a tér” programsorozat keretében lebonyolított rendezvény a mostoha időjárási körülmények ellenére nagy tömegeket mozgatott meg.

Farkas Csaba igazgató, ŐrvidékHáz
“Magyarországon olyan 600-700 ezer fogyatékkal élő ember van, rájuk szerettük volna felhívni a figyelmet. Sokszer nem tudjuk kezelni a helyzetet. Nem tudjuk, hogy hogyan segítsünk nekik. Szeretnénk arra felhívni az emberek figyelmét, hogy nem kell sajnálkozva segíteni nekik, hanem meg kell keresni azt a módot,  ahogy igénylik. Azzal tudunk segíteni!”

A rendezvényen az az élőcsocsó-mérkőzés aratta a legnagyobb sikert, melyen először a Haladás labdarúgói és futsalosai léptek pályára, azt követően pedig a gyerekek és a fogyatékkal élők közösen. Emellett végig  nagy volt a nyüzsgés Temesvári Zsolt szkander Európa-bajnoki ezüstérmes körül is.

Temesvári Zsolt mozgássérült szkander versenyző
“Mindenki sportoljon, én azt mondom. Főként a mozgássérültek, mert nekik mozogniuk kell. Nem szabad otthon ülni és a négy flat bámulni. Ki kell mozdulni otthonról és menni kell, csinálni valamit.”

Az eseményre kilátogatott Hende Csaba országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar polgármester is. Mindkét politikus szerint a rendezvény remekül illeszkedik a “Segítés városa” programba.

Puskás Tivadar polgármester
“Mindenképpen ez előremutató. Mindenképpen olyan, amely Szombathelyre jellemző. Szombathelynek  nagyon fontos az, hogy megmutassa azt, hogy segít mindenkinek. Segít azoknak, akik rászorulók, segít azoknak, akik különböző korlátozottságokkal élnek.”

A nagy sikeren felbuzdulva a rendezők úgy döntöttek, hogy lesz folytatása a kezdeményezésüknek, ám jövőre még nagyobb tömegeket szeretnének megmozgatni.