Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Fogyatékkal élők számára rendeztek sportnapot Szombathely Fő terén

Adásban volt: 2015. szeptember 10.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A remek hangulatú rendezvényen együtt sportoltak a mozgássérültek és az egészséges emberek. Mások mellett a Haladás focistái és futsalosai is részt vettek a sportnapon.

“Sporttal a teljesebb életért” szlogennel rendeztek fogyatékkal élők számára sportnapot  Szombathely centrumában. A főszervező az ŐrvidékHáz volt. A “Miénk itt a tér” programsorozat keretében lebonyolított rendezvény a mostoha időjárási körülmények ellenére nagy tömegeket mozgatott meg.

Farkas Csaba igazgató, ŐrvidékHáz
“Magyarországon olyan 600-700 ezer fogyatékkal élő ember van, rájuk szerettük volna felhívni a figyelmet. Sokszer nem tudjuk kezelni a helyzetet. Nem tudjuk, hogy hogyan segítsünk nekik. Szeretnénk arra felhívni az emberek figyelmét, hogy nem kell sajnálkozva segíteni nekik, hanem meg kell keresni azt a módot,  ahogy igénylik. Azzal tudunk segíteni!”

A rendezvényen az az élőcsocsó-mérkőzés aratta a legnagyobb sikert, melyen először a Haladás labdarúgói és futsalosai léptek pályára, azt követően pedig a gyerekek és a fogyatékkal élők közösen. Emellett végig  nagy volt a nyüzsgés Temesvári Zsolt szkander Európa-bajnoki ezüstérmes körül is.

Temesvári Zsolt mozgássérült szkander versenyző
“Mindenki sportoljon, én azt mondom. Főként a mozgássérültek, mert nekik mozogniuk kell. Nem szabad otthon ülni és a négy flat bámulni. Ki kell mozdulni otthonról és menni kell, csinálni valamit.”

Az eseményre kilátogatott Hende Csaba országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar polgármester is. Mindkét politikus szerint a rendezvény remekül illeszkedik a “Segítés városa” programba.

Puskás Tivadar polgármester
“Mindenképpen ez előremutató. Mindenképpen olyan, amely Szombathelyre jellemző. Szombathelynek  nagyon fontos az, hogy megmutassa azt, hogy segít mindenkinek. Segít azoknak, akik rászorulók, segít azoknak, akik különböző korlátozottságokkal élnek.”

A nagy sikeren felbuzdulva a rendezők úgy döntöttek, hogy lesz folytatása a kezdeményezésüknek, ám jövőre még nagyobb tömegeket szeretnének megmozgatni.

2015. szeptember 10.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében