Hírek

Fogyatékos sportnap

2019. november 27., 13:37

Játékos vetélkedők, sportbemutatók, sok-sok mozgás és jókedv jellemezte az értelmi fogyatékossággal élő emberek sportnapját, amit harmadik alkalommal szerveztek meg a Sugár úti kiscsarnokban. A Vas megyében működő, fogyatékkal élő fiatalokat ellátó intézmények állítottak csapatokat.

Fogyatékos sportnap

Szlalomozás labdával, szökdelés a bólyák között, páros futás hulahopp karikában - játékos sorversenyen bizonyíthatták ügyességüket a csapatok.

 A csarnok zenétől is harsány szurkolástól volt hangos, a fiatalok lelkesen biztatták egymást. A megye fogyatékosellátással foglalkozó intézményeiből, Szombathelyről, Rumból, Iváncról és Körmendről összesen nyolc csapat érkezett. A feladatok között könnyebbek és nehezebbek is voltak.

Sőre Dani
"A karikás. Be lehet bújni a karikába, meg terpeszbe állni, adogatni a labdát. Szeretsz sportolni? Igen. Kosarazni, focizni, horgászni."

A mozgásos program lehetőség arra, hogy a fogyatékkal élő fiatalok és a velük foglalkozó szakemberek kötetlen légkörben találkozzanak egymással, jó hangulatban, együtt mozogjanak, sportoljanak.

Németh Klára - elnök, ÉFOÉSZ Vas megye
"Célunk ezzel a rendezvénnyel, hogy a megyében működő, fogyatékosellátással foglalkozó szervezeteket összefogjuk, elhívjuk az ellátottjaikat egy sportos délelőttre, közösen kikapcsolódjanak a fiatalok. Nagyon népszerű a rendezvény."

A sport fejleszti az együttműködési készséget, a fiatalok megtanulnak egymásra figyelni, egy közös célért küzdeni.

Juranovics-Racker Rita - nappali szolgálat vezetője, FÉHE Kft.
"Minden intézmény a lehetőségeihez mérten biztosít sport- és szabadidős programokat. Mi gyakran próbálunk erre lehetőséget teremteni, hogy szabadban sportoljanak, vannak eszközeink hozzá, majdnem mindennaposak a sportfoglalkozások."

A sorversenyek szünetében sportbemutatókat tartottak. A Falco kosarasai, Perl Zoltán és Váradi Benedek is beállt játszani, (9:21, 9:31) majd közös fotókra és autogrammok begyűjtésére is lehetőség volt.

Váradi Benedek - kosárlabdázó
"Nagyon örülök, hogy a fogyatékkal élők is ennyire szeretik ezt a sportot, és boldogok vagyunk, ha ilyen rendezvényekre jöhetünlk. Látjuk, hogy nagyon szeretik a kosárlabdát, és tényleg jó egészséget kívánok mindenkinek, akivel ma találkoztam."

A program végén eredményhirdetéshez sorakoztak fel a csapatok. A győzelmet az Ivánci Mocorgók szerezték meg.

"Nagyon sok szeretettel gratulálunk nekik!"  

Kiosztották a serlegeket, érmeket és ajándékokat, valamint elkészült a csoportkép.

"Egy, kettő, három! kiabálás"