Hírek

Fölényes, 5:0 arányú győzelmet aratott a Haladás a Paks ellen

2012. május 07., 17:32

A Haladás Sopron Bank a bajnokság 27. fordulójában kiütötte az MVM Paks együttesét. A hazai gólokat Radó András, Nagy Gábor, Iszlai Bence, Ugrai Roland, és Kulcsár Kornél szerezték.

Fölényes, 5:0 arányú győzelmet aratott a Haladás a Paks ellen

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a tabella hatodik helyén állomásozó Paks gárdáját fogadta a Haladás Sopron Bank több mint 4 ezer néző előtt a Rohonci úti stadionban. A vasi szurkolók legnagyobb örömére remekül kezdett a Hali: a negyedik percben Radó lövése  a kapufáról pattant a vendégek kapusára, Csernyánszkyra, majd róla a hálóba gurult a labda. Nem sokkal később ismét Radó villant: nyolc méterről, éles szögből a jobb oldali kapufát találta telibe. A 9. percben viszont már ismét a vendégek ketrecében  táncolt a játékszer: Halmosi hatalmas partdobása után tétováztak a paksi védők, s a gyorsan eszmélő Nagy Gábor elemi erővel bombázott a kapu jobb oldalába. Ezzel azonban még nem volt vége a Duna-partiak pokoljárásának: az első félóra végén teljesen jogos 11-est ítélt ellenük Becséri sípmester. A büntetőt Iszlai magabiztosan lőtte a hálóba, s ezzel 3:0-ra alakította az eredményt. Az első félidő hajrájában ráadásul meg is fogyatkoztak a paksiak: a hevesen reklamáló Fiolát sárga lappal csendesítette le a játékvezető, ám mivel a paksi védőnek már volt egy ilyen színű kártyája, megkapta a pirosat is, azaz idő előtt mehetett tesztelni a melegvízet. Az első félidő végén vastaps kísérte az öltözőbe a 3:0-ra vezető hazaiakat. A tetemes előny bírtokában aztán alaposan visszavettek a ritmusből a vasi zöld-fehérek, s csupán a derbi végjátékában pörögtek fel ismét. A 82. percben két csereként beállt játékos hozta össze a Haladás negyedik találatát: Kulcsár remek átadását Ugrai fejelte a bal alsó sarokba. A mérkőzés utolsó pillanatában Kulcsár lépett ki a védők közül, s magabiztosan értékesítette a ziccert. Így 5:0-ás szombathelyi győzelemmel végződött az összecsapás.

Artner Tamás vezetőedző, Haladás Sopron Bank
...


A Haladás Sopron Bank fölényes sikerének köszönhetően már 34 ponttal rendelkezik, amellyel a tabella nyolcadik helyét foglalják el a zöld-fehérek. A vasi gárda legközelebb szombaton 18 órakor Kaposváron lép pályára.