Hírek

Folytatódik a pedagósusok béremelése

2014. augusztus 28., 16:47

Dolgoznak az újabb átsoroláson a szakemberek. Ezzel együtt sem hoz sok változást a 2014/2015-ös tanévkezdés.

Folytatódik a pedagósusok béremelése

Hétfőn becsengetnek az iskolákba, kezdődik a 2014/2015-ös tanév. A diákok a napokban kapták meg a tankönyveiket. Az első tapasztalatok szerint zökkenőmentesen működött a rendszer, pontosan megérkeztek a könyvek – erről beszélt Rettegi Attila Szombathely Ma című műsorunkban. Az idén oktatásszervezési és jogszabályi változás sem történt.

Rettegi Attila igazgató, Oladi-iskola, Vas megyei megbízott, Nemzeti Pedagógus Kar
„ Ez a tanév már úgy indul, hogy tulajdonképpen folytatjuk, ami az előző évben megkezdődött. Felmenő rendszerben megy tovább a mindennapos testnevelés, a hit-és erkölcstan oktatás, az ingyenes tankönyvek bevezetése”

A pedagósusokat több pozitív változás érinti ettől a tanévtől. Az előre beígért szakaszos béremelés egy újabb lépcsőfokához ért. Az átsorolásokon már dolgoznak. Több szakoktatói pályázatot hirdettek a nyáron, ezeknek egy részét tudták csak betölteni. A tankerületben összesen öt új intézményvezetői pályázatot is kiírtak.

Fodor István tankerületi igazgató
„A két szombathelyi iskola közül az Aranyhídban eredményes volt a pályázat. Ott Sipos Judit megbízott igazgató kapta meg a kinevezést. A Horváth Boldizsár Szakképző Iskolában eredménytelennek minősítette az EMMI, az államtitkárság a pályázatot, ezért jelenleg egy megbízott igazgatói megbízatás van folyamatban.”

Az igazgatóknak egyébként három feltételnek kell megfelelniük: öt év szakmai gyakorlat, egyetemi végzettség, illetve közoktatási vezetőségi képzettség. A megbízott igazgató megbízatása a tanév végéig szól. A következő évben ismételten ki kell írni a pályázatot. A kinevezésekkel kapcsolatban a város vezetőtestületének csak véleményezési joga van, a döntést a hivatal hozza meg.