Hírek

Folytatódnak a hagyományok ősszel a civileknél

2019. szeptember 04., 14:32

Oladon családi napot, Kőszegen túraszezon-indítót tartanak. Lesznek újdonságok is: egy megújult egyesület a mogzássérülteknek szervez speciális programot. Sajtóreggelin jártunk.

Folytatódnak a hagyományok ősszel a civileknél

Az idei lesz a hatodik oladi őszköszöntő családi nap szombaton, ide a lakótelepen élők mellett minden szombathelyit várnak a szervezők. Bár fél 3-kor lecsófőző verseny is lesz, a rendezvény főként a legkisebbek szórakoztatására épül.

Hegedüs László - Olad Városrészért Egyesület
“Gyerekprogramok ezek nagyon sokrétűek a Szamócaszínháztól elkezdve Kajárpéci Vízirevü, ami egy nagyon extrém név, de egy vásári komédiával jönnek a gyerekeknek arcfestés, ugrálóvár, és minden ami a gyerekeknek kedvükre lehet.”

Erről is szó volt a szeptemberi civil sajtóreggelin, ahol kiderült, hogy számos környező településen indulnak szervezett kirándulások most hétvégén.

Győrffy Gábor - turisztikai menedzser, Kőszeg
“Őszindító bakancsos túratalálkozó lesz Kőszegen is az Írottkő Natúrparkban, ahol a teljesítménytúrák mellett játékok, kalandok, koncertek, túratanácsadás, tehát egyfajta szezonindító, őszi túrázásra felkészítő családi program lesz.”

Szeptember 28-án a Csónakázótó szigetén rendezi első idei programját a Vasakarat sportklub. Egy speciális tájfutó sportágban és lengőtekében szerveznek versenyt épeknek és sérülteknek délután 2 órától.

Nagy-Kuglicz Kata - elnök, Mozgássérültek Vasakarat SC
“Várjuk elsősorban a mozgássérülteket, a különböző egészségkárosodással élő embereket, illetve a családtagjaikat, barátaikat erre a programra. De igazából bárkit, akit érdekel. Igazából szeretnénk a taglétszámot növelni, és a különböző mozgássérülteknek a sportokat népszerűsíteni.”

A lebonyolításban a szombathelyi tájfutók segítenek a szervezőknek.