Hírek

Folytatódott a vitafórum-sorozat

2014. szeptember 30., 16:11

Közbiztonsági és környezetvédelemi kérdések megtárgyalásával folytatódott a Pro Savaria által kezdeményezett vitafórum-sorozat. A Fidesz-KDNP nem vett részt a vitában, a pártszövetség már korábban jelezte, hogy nem vitázni szeretnének, hanem személyesen találkozni a választópolgárokkal.

Folytatódott a vitafórum-sorozat

A Falco-gyár körül kialakult probléma az egész város ügye- mondta Soós József, a Pro Savaria képviselőjelöltje. A párt szerint nagyobb figyelmet kellene fordítani a környezetvédelmi határok betartatására, ebben szakmai partnerséget is ajánlottak. Molnár Miklós arról beszélt, hogy kidolgoznák a város egységes bűnmegelőzési koncepcióját. Szerintük a kamararendszer önmagában nem elég, több járőrt vezényelnének az utakra.

Tóth Kálmán, a baloldali összefogás jelölte azt mondta, hogy sajátjukként tekintenek a Falo-gyár ügyére. Megemlítette azt is, hogy a helyiek összefogásának köszönhetően a nyáron visszavonták annak az építtető cégnek az engedélyét, amely a déli városrészre tervezett biomassza erőművet. Tóth Kálmán, a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság tagjaként úgy látja, Szombathely biztonságos város. A polgárőrség erősítését és újabb bicikliutak építését tervezi.

Növelné a zöldterületeket és fejlesztené a közlekedést a Lehet Más a Politika. Bogáti András szólt arról is, hogy pártjuk kezdeményezte Szombathely klímastartégiájának megalkotását, de erről még csak első olvasatban tárgyalt a közgyűlés. Helyi közösségi rendőrség felállítását kezdeményezné a zöld párt- mondta György István Péter. Továbbá egy SOS-ügyekkel foglalkozó személy foglalkoztatását és a polgárőrség bővítését is javasolja.

Radikális válaszokat adna a környezetvédelmi problémákra a Jobbik- mondta Schmidt András Hozzátette, ha jön egy nagyobb zuhé, úszik a város. Ezért egységes csapadékelvezető rendszer kiépítését tervezik. A Jobbik képviselőjelöltje szerint Szombathely nem a nyugalom szigete. A csendőrség felállítását javasolja, mert az csak a közrendért felelne.