Hírek

Fontos rangadót bukott a Haladás futsalcsapata

2021. április 21., 11:29

A zöld-fehérek 2-1-re kikaptak a rivális Berettyóújfalú otthonában, így visszacsúsztak a tabella második helyére az NB I felsőházában.

 

Fontos rangadót bukott a Haladás futsalcsapata

Bár a Haladásnak a mostani szezonban már sikerült, általában nem győzni járnak a csapatok az idén BL-t is megjárt MFVC Berettyóújfalu otthonába. Nehéz csatára készültek tehát, ráadásul az eltiltott Dróth Zoltán és a sérült Darrier személyében két nagy hiányzója is akadt a szombathelyieknek. Már a meccs első percétől nekiesett a Halinak a pirosmezes Berettyó, aminek a 10. percben meg is lett az eredménye: egy kipattanó lövés visszakerült a hazaiakhoz, majd a magyar válogatott Rábl János pörgetett Alasztics kapujába, megszerezve a vezető gólt az MVFC-nek.

Az előny tudatában még nagyobb önbizalommal játszott a vendéglátó, amely még egyszer betalált az első félidőben: Diece robogott végig a jobb oldalon, a visszatett labdáját Sid gurította közelről a hálóba, így a szünetben 2-0-ra vezetett a Berettyó.

A második félidőre aztán megváltozott a játék képe, a Hali agresszívan letámadással okozott gondokat a hazaiaknak. A játékrész felénél a kapust lehozva próbált támadni a Berettyó, de Sid eladta a labdát, Henrique pedig a félpályáról üres kapura talált be, így egy gólra csökkentette hátrányát a szombathelyi alakulat.

A Haladás a hajrában hatalmas küzdött, minden követ megmozgatott az egyenlítés érdekében, de nem könnyítette meg a dolgát, hogy a gólszerző Henrique egy szabálytalanság után piros lapot kapott. Az emberhátrányt ugyan átvészelte, de egyenlíteni már nem tudott a Haladás. A szombathelyiek nagy csatában végül 2-1-re kikaptak a Berettyóújfalu vendégeként, így a nagy rivális megelőzte a Halit a felsőházi tabella élén.

Juanra Calvo - vezetőedző, Haladás VSE
“Nem nyertünk, de nagyon nagyon jól játszottunk a másodikban. Mindenki megtett mindent a pályán, megmutattuk, hogy igazi csapat vagyunk. Sok fiatal játszik és mutatja, hogy NB I-ben is tud játszani. Persze szeretünk nyerni, és nem örülünk ennek, de amit mutattunk ma, azzal elégedett vagyok.”

A Haladás futsalcsapata vasárnap a Veszprém vendégeként javíthat a felsőház hatodik fordulójában.