MNB - 2
MNB

Hírek

Forgalomváltozás a Hefele Menyhért utcában

2018. március 09., 12:39

A Berzsenyi tér felújítása után megváltozott a forgalmi rend  a városközpontban, ezek a módosulások érintették a Hefele Menyhért utca közlekedését is. Az utcában a gépjárművek csak egyirányban közelekedhetnek, de a kerékpáros-forgalom mindkét irányban engedélyezett.

Forgalomváltozás a Hefele Menyhért utcában

A Hefele Menyhért utca forgalmi rendjének módosításával legutóbbi, rendkívüli ülésén foglalkozott a közgyűlés gazdasági és városstratégiai bizottság is.

Lendvai Ferenc - tanácsnok
„A Hefele Menyhért utcában a felújítások következtében megváltozott a forgalmi rend. Egyirányúvá vált a Hefele utca. Tehát innen csak kifele lehet haladni a belvárosból. A KRESZ lehetőséget ad arra, és a későbbiek során ez meg fog történni, hogy kerékpárral lehet közelekedni - ha táblával engedélyt ad rá a KRESZ - szembe az egyirányú forgalommal.”

Az elkövetkező időszakban az utcában a szállodaberuházás keretében közműrekonstrukció történik, és három parkolóhelyet is kialakítanak. A közlekedés biztonságának növelésére az ellenirányú kerékpáros forgalom jelzésére huszonöt méterenként kerékpárpiktogram és a haladási irányt jelző burkolati jelet festenek fel.

Simon Zoltán Péter - elnök, Vas Megyei Kerékpáros Szövetség
“Szerintem egy nagyon jó történet, hogy a városban egyre több ilyen utca van, ahol lehet szembemenni az egyirányút utcában a forgalommal. Igazából tényleg ez kell, meg kell szoknunk ezt. Nem tudom, hogy ez mennyire jó hír, remélem a kerékpárosok szempontjából jó hír.”

A változtatások miatt az utcában már nem lehet rutinból közlekedni, az autósoknak figyelembe kell venniük az egyirányúsítást, valamint azt, hogy szemből is érkezhetnek kerékpárosok. Ezzel együtt a kerékpársáv elkészültéig a biciklisek részéről is fokozott óvatosságra van szükség.