MNB - 2
MNB

Hírek

Fűtéskorszerűsítés a Gazdag Erzsi oviban

2018. augusztus 16., 16:46

Folyamatosan zajlanak a nyári karbantartási munkák a szombathelyi nevelési intézményekben. A Gazdag Erzsi Óvodában éppen a fűtést korszerűsítik. Bár a gyerekek egy része ilyenkor is igénybe veszi a szolgáltatást, csoportösszevonással most zökkenőmentesen folyhat a javítás.

Fűtéskorszerűsítés a Gazdag Erzsi oviban

Szerelik a fűtéscsöveket a Gazdag Erzsi Óvoda földszinti csoportszobáiban, a háromhetes munka a félidejénél tart. A beruházást az indokolta, hogy hiba esetén eddig nehezen fértek hozzá a rendszerhez.

Nagyné Bagosi Erika - intézményvezető-helyettes, Gazdag Erzsi Óvoda
“Fűtéskorszerűsítés történik, a padozatban vezették még a 70-es években, amikor épült az óvoda, a fűtéscsöveket, és ezek a csövek már elkorrodálódtak. És most egy új technológiával a padozaton kívül vezetik el az új rendszert.”

A konyhában és néhány helyiségben már végeztek a munkával, van, ahol a helyreállítás is megtörtént, és takarítanak. A nyolccsoportos intézmény több mint 200 gyerek ellátásáról gondoskodik, igaz, közülük nyáron csak kevesen járnak óvodába, ezért a kivitelezés nem okoz nagyobb fennakadást az ellátásban. A város összes óvodájában ilyenkor végzik el a szükséges javításokat.

Lendvai Ferenc - elnök, gazdasági és városstratégiai bizottság
“Július, augusztus hónapban az önkormányzati óvodák felújítása, karbantartása zajlik. Pályázati forrásból, illetve önkormányzati forrásból tudjuk ezeket megvalósítani. Az idei évben közel 100 millió forintot tudunk költeni óvodakarbantartásra és felújításra. A festés, parkettázáson kívül nagyobb projekteket is meg tudunk valósítani, mint például a Gazdag Erzsi Óvodában a fűtés korszerűsítése.”

A csövek cseréje, és a helyreállítás miatt szükséges festés, burkolás költsége közel 9 millió forint. A szereléssel várhatóan augusztus 31-éig végeznek, így szeptember 3-án az új nevelési évet már zavartalanul kezdheti meg az óvoda.