Hírek

Füzessy Zoltán lett a Jobbik szombathelyi szervezetének új elnöke

2011. szeptember 27., 12:46

Az előd, Balassa Péter még az elnökségben sem kapott helyet. A Fidesz szombathelyi frakcióvezetője ma arról számolt be, hogy  a Jobbik korábbi elnökének cége több milliós üzleti kapcsolatban állt az mszp-s vezetésű szombathelyi önkormányzattal.

Füzessy Zoltán lett a Jobbik szombathelyi szervezetének új elnöke

"Tisztázza magát! A baloldali városvezetéshez kötődő, kicsit furcsa üzleti kapcsolatainak tisztázását követeljük!"

Szakály Gábor, a Fidesz szombathelyi frakciójának vezetője azt mondja, Balassa Péter korábbi cége 900 ezer forintos megbízást kapott az mszp-s városvezetéstől, a sportcsarnok 2006-os átadási ünnepségéhez kapcsolódóan. Az Aréna Savariát Gyurcsány Ferenc avatta fel. Később a BS-Sport Kft. egy PPP-szerződés értelmében évi 2 millió forintot kapott.

Szakály Gábor frakcióvezető, FIDESZ MPSZ, Szombathely
A Sportszolgáltató Kft-nk bérelte Balassa Pétertől azt a teniszsátrat több éven keresztül, aminek a tényleges értéke jóval kevesebb volt, mint amit a Sportszolgáltató Kft. kifizetett. Majd a szerződés lejártával Balassa cége értékesítette a teniszsátrat a terület új kezelőjének 15 millió forintért.

"Pletykák. Bizonyíték nélkül pletykáknak nem kell felülni."

Ezt mondja a Jobbik szombathelyi szervezetének új elnöke. Füzessy Zoltánt a párt tisztújító taggyűlése a napokban választotta meg elnöknek Balassa Péter helyett.

"Nálunk nincs Balassa-ügy."

Füzessy szerint az elnökváltást nem a bizalomvesztés, hanem a sok feladat indokolta.

Füzessy Zoltán elnök, Jobbik Magyarországért Mozgalom Szombathelyi Szervezete
Mivel a pártunk kezdi kinőni magát, ezt láthatja mindenki, fel kell osztani magunk között a feladatokat. Épp ezért osztottuk meg, hogy többen többet tudjunk dolgozni.

Szerettük volna Balassa Pétert is megkérdezni a párt szombathelyi elnökváltásáról, és az őt ért vádakról. A riportra azonban elfoglaltsága miatt nem tudott időt szakítani. Azt azonban elmondta, hogy még ma közleményt ad ki a történtekről, és a későbbi nyilatkozattól sem zárkózik el.