MNB - 2
MNB

Hírek

Gadó András a hatodik helyen végzett a profi erőemelő világbajnokságon

2013. november 13., 17:51

A szombathelyi sportoló csupán guggolásban teljesített jól, a másik két fogásnemben viszont elmaradt az elvárásoktól.

Gadó András a hatodik helyen végzett a profi erőemelő világbajnokságon

Idén Prága adott otthont a WPC profi erőemelő világbajnokságnak, melyen a szombathelyi színeket Gadó András képviselte. A vasi sportoló az open kategória 100 kilogrammos súlycsoportjában szerepelt, amiben 770 kilós összteljesítményével a hatodik helyen végzett. Csupán nehezebb testsúlya miatt maradt le az ötödik helyezésről.

Gadó András erőemelő, Rostfa 01-Concordia Trans-Galaxy SE
“Részsikereket tudtam elkönyvelni, ami a guggolásban teljesült be. Itt új egyéni csúcsot sikerült teljesítenem, úgy mint tavasszal az Európa-bajnokságon. 310 kiló sikerült a világbajnokságon. A másik két fogásnamben, fekvonyomásban és felhúzásban kicsit elmaradtunk a várt teljesítménytől.”

A prágai versenyen Gadó András guggolásban 310, fekvenyomásban 202,5, míg felhúzásban 257,5 kilót teljesített. Utóbbi fogásnemben komoly problémát okozott neki, hogy a szervezők nem a megszokott, recézett rudat biztosították a versenyzők számára. Ám ezen kívül volt más problémaforrás is.

Gadó András erőemelő, Rostfa 01-Concordia Trans-Galaxy SE
“Ami így furcsa volt a számomra és a profi mezőnyben fel kell nőni hozzá, hogy most nem egy 3-4 órás versenyről volt szó, hanem délelőtt fél 11-től este 6-ig tartott. Itt egy plussz energiabevitel kell, hisz újra meg újra fel kell pörögni a gyakorlatokhoz, a teljeítményhez. Ez nem egyszerű feladat.”

Gadó András idén még egy versenyen indul, még pedig a páros országos erősember-bajnokságon  Mosonmagyaróváron, ahol a vasvári Adorján Balázzsal alkotnak duót. Jövőre pedig a bakui erőemelő  Európa-bajnokságon és az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő világbajnokságon szeretne szerepelni majd.