Hírek

Gáz van a szolgáltatóval

2011. január 14., 15:33
Árverseny indulhat az EMFESZ Kft. volt ügyfeleiért. Tegnap óta nem szolgáltathat gázt a társaság, mert a Magyar Energiahivatal felfüggesztette a kereskedelmi engedélyét. A Szombathelyen és környékén élőket az átmeneti időszakra a GDF Suez Energia Magyarország Zrt. veszi át.
Gáz van a szolgáltatóval

Lauráék 2009 novemberében váltottak szolgáltatót, akkor léptek át az EMFESZ Kft-hez. A cég 8 %-kal kevesebbért adta a gázt ügyfeleinek. A Magyar Energiahivatal január 14-étől felfüggesztette a cég kereskedelmi engedélyét, és kijelölte, hogy adott területen melyik egyetemes szolgáltató biztosítsa a fogyasztók folyamatos gázellátását. Vas megyében és a térségben a GDF Suez szolgáltatja a gázt a volt emfeszes ügyfeleknek is.

Lasch Laura

"Most, amennyire én tudom, hatósági árat fognak megállapítani, és szerintem az EMFESZ gazdasági helyzetétől függ, hogy hogyan fognak dönteni, visszaadják-e az engedélyüket. Én meg voltam velük elégedve."

A GDF Suez azon az áron szolgálja ki a volt emfeszes ügyfeleket, amennyiért a többi fogyasztónak is adja a gázt. A pontos elszámolás érdekében február 4-éig az ÉGÁZ-DÉGÁZ munkatársai leolvassák az átvett ügyfelek gázóráit.

Iváncsics Sándor - kereskedelmi igazgató, GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.

"Az egyik fontos dolog a leolvasás biztosítása. A másik pedig, hogy hamarosan társaságunk kiküldi az egyetemes szolgáltatásról szóló szerződéseket ezeknek az ügyfeleknek. Szíveskedjenek aláírni és visszajuttatni."

Az energiahivatal közleménye szerint ez a szerződés akkor is érvényesnek tekinthető, ha a felhasználó nem küldi vissza a határidőre. Az EMFESZ volt fogyasztóit a felfüggesztés 90 napja alatt a kijelölt, egyetemes szolgáltató látja el, de a határidő letelte után az ügyfelek más szolgáltatóval is köthetnek szerződést, ha az kedvezőbb áron kínálja a gázt.