MNB - 2
MNB

Hírek

Gazdag Erzsi vers- és mesemondó verseny

2020. január 28., 12:29

Már két évtizede rendezik meg a Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyt a Reményik Sándor Evangélikus Általános és Művészeti Iskolában. A népszerű verseny idén is otthont adott egy népi iparművész kiállításának is.

Gazdag Erzsi vers- és mesemondó verseny

Zenés műsorral kezdődött a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola hagyományőrző vers- és mesemondó versenye. A program apropója a Magyar Kultúra Napja. Az idei seregszemlére csaknem negyven verset, mesét kedvelő óvodás és kisiskolás diák jelentkezett. Jórészt Vas megyéből, de érkezett versenyző a Felvidékről, valamint Győrből is. Most is két előadással készültek a gyerekek.

Tóthné Gősi Enikő - tanár,  Reményik-iskola
“Húsz éve ugyanaz a lelkesedés,ugyanazokat a csillogó szemeket látjuk és hát a verseket olyan aranyosan kedvesen mondják  ezek a gyerekek, hogy szerintem a digitális világ mellett azért mi reménykedünk abba, hogy még megőrzik a versnek a szeretetét a mesék szeretetét.”

A diákok izgatottan várták, hogy ráléphessenek a versmondó szőnyegre. Változatos produkciókkal álltak ki társaik, nevelőik és szüleik elé.

Az első osztályos Kádár Hunor nekünk is elszavalta Gazdag Erzsi versét.

Kádár Hunor - 1. osztályos tanuló, Reményik-iskola
“Gazdag Erzsi: Megy a vonat….Megy a vonat, Zakatol, zakatol: -Várnak reád Valahol, valahol. Fut a kerék Dübörög, Dübörög: - Lesz még máma Örömöd, örömöd.

A nagyobbak tudatosabban, szülői segítséggel választották és tanulták meg a verseket és a prózákat.

Kecskeméti Lora Lídia - 4. osztályos tanuló, Reményik-iskola
“Engem anyukám készített föl, anyukám találta ezt a prózát, és mivel ezt mi már magyarórán vettük, ezért könnyebb volt megtanulni és nagyon tetszett. A vers pedig hát először kiválasztottunk egy nagyon hosszút, de arra már nem volt időm, hogy megtanuljam és aztán elkezdtünk keresni, és ez megtetszett..”

 A  vers- és mesemondó versenyhez kapcsolódva minden évben más művészeti ágak is bemutatkozási lehetőséget kapnak. Az idén  Gömbös Katalin felkészítő pedagógus, nemezművész tárlata nyílt meg, amelyet az intézmény első emeleti folyosóján láthatnak február 28-áig az érdeklődők.