Hírek

Generációs kézműves foglalkozás

2019. március 22., 15:21

Tavaszváró, húsvéti kézműves foglalkozásra invitálta a közeli iskola tanulóit a Váci utcai idősek klubja. A Pálos Károly Központ nem először szervezett generációkat összekovácsoló programot a fiataloknak és a nagyszüleik korosztályának.

Generációs kézműves foglalkozás

A közeli iskolából érkeztek a gyerekek, hogy együtt játsszanak az idősekkel: most húsvéti dekoráció készítés a program. A lényeg, hogy jó hangulatú és vidám legyen a találkozó.

“Van itt minden, tulipánt lehet készíteni, már csináltunk ilyen sablonokat nektek, amit a fantáziátok úgy elképzel.”

A Váci utcai idősklub és az utcabeli iskola között rendszeres a kapcsolat: amikor csak lehet, áthívják a gyerekeket valamilyen közös foglalkozásra, ünnepségre.

Kergyikné Léránt Erika - foglalkoztatás- és programszervező, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat
“Nagyon sok gyerek esetében nem találkoznak, nem olyan rendszeresen találkoznak nagyszülőkkel, kevés az a nagy család, ami valamikor már régen is volt, és arra törekszünk, hogy a gyerekek és az idősebbek rendszeresen találkozzanak egymással, és átadják egymásnak a tapasztalataikat.”

Most a hatodikosokat hívta meg a klub egy tavaszváró kézműves foglalkozásra. A tucatnyi iskolásnak a klub adta az alapanyagot, és persze haza is vihették az elkészült virágokat, filctojást, és a többi apróságot is.

Horváth Andrea - művésztanár, Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
“Engem is meglepetésként ért itt, hogy most pontosan mire jöttünk, de azt hiszem, hogy a gyerekek is meglepődtek, de ahogy látom, próbálnak oldódni, és most már nagyon jól megy, szerintem otthon a családban ezt megszokták, hogy együtt legyenek felnőttekkel, idősekkel, de otthon nem biztos, hogy így leülnek a gyerekek mellé, és ilyen foglalkozásokat tartanak.”

A Pálos Károly Központ mind az öt idősek klubjában szervez hasonló összejöveteleket, a generációs szakadék szűkítése, megszüntetése érdekében. Legközelebb anyák napjára invitálják majd a fiatalokat, hogy együtt ünnepeljenek.