Hírek

Gersekaráton folytatódott a Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat

2019. június 19., 14:22

A "vasi vizek legjobb sporthorgásza" versenysorozat harmadik állomásán vasárnap Gersekaráton mérkőztek meg egymással a pecások. 51-en próbálkoztak minél több halat horogra csalni, mérsékelt sikerrel. A változékony időjárás ugyanis jócskán visszavetette halak kapókedvét.

Gersekaráton folytatódott a Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat

A több napon át tartó kánikula után felmelegedett a partmenti sekély víz, a versenyt megelőző napon vihar volt a Sárvíz-tónál, a szél pedig még vasárnap is kitartott. Ez a változékony idő nem kedvezett a halak étvágyának.

Koltai Máté Márk - Kéthatár-tó Kerkafalva HE
"Apróhalak jöttek, és elég kevés. Ez nem ideális most ilyenkor."

Sok időbe telt, mire a horgászok rátaláltak a megfelelő taktikára - többféle módszerrel, dobási távolsággal és csalival próbálkoztak, mérsékelt sikerrel.

Török Zoltán - Elektromosok SHE, Szombathely
"Az elején nagyon nehezen indult, apróbb halakat próbálkoztunk spiccbottal bodorkákat, küszöket, kevés sikerrel, erős volt a szél nagyon. Utána egy óra elteltével kezdtünk match-botozni, nagyobb kárászokkal, dévérekkel próbálkoztunk, ott is nehezen indult el, a második órától kezdtünk el fogdozni halakat."

A Karát-kupa évek óta hagyományos versenye a megyei szövetségnek, szívesen jönnek a horgászok.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"Ismét szép számmal neveztek előzetesen a horgászok, hamar be is teltek a helyek, jelenleg úgy néz ki a versenyindulók száma, hogy hat fiatal indult el ifjúsági kategóriában, 14 versehorgász és 31 hobbihorgászunk van, lényegében a pálya teltházas."

Az ifjúsági korosztályban a büki Misák Norbert nyert 1350 grammos teljesítményével, a hobbi horgászok között Pajtli László, a szombathelyi Spartacus versenyzője lett a legjobb kiemelkedőnek mondható, 7150 gramm összfogással, a versenyzőknél az Elektromosok színeiben induló Tordai Gábor fogta a legtöbb halat, 6235 grammot. A versenysorozat következő állomása szombaton a Püspökmolnári tó lesz.