Hírek

Göcsej-kupa nyitány Szombathelyen

2011. szeptember 21., 18:16

Kivételesen Szombathelyen kezdi meg a hagyományos zalaegerszegi Göcsej-kupa küzdelmeit a Falco-SZOVA KC kosárlabdacsapata: a sárga-feketék csütörtökön 18 órakor az Aréna Savariában mérkőznek meg az osztrák Güssing gárdájával.

Göcsej-kupa nyitány Szombathelyen

A hazai Zalaegerszeggel, az osztrák Güssinggel, valamint a bosnyák Zenicával került egy csoportba a Falco az ország egyik legpatinásabb kosártornáján, a csütörtökön kezdődő  Göcsej-kupán. A vasi gárda vezetőedzője, Bencze Tamás  egy szóban fogalmazta meg azt, hogy mit is vár csapatától  a négy napon át tartó erőfelmérőn.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA  KC
Előrelépést. Nem első sorban eredményben vagy győzelemben mérve, hanem azt, hogy amiket itt a korábbi edzőmeccseken hibáztunk, azokon próbáljunk  javítani. Illetve ezen a héten vettünk pár új taktikai dolgot még támadásban pluszban, amivel szélesedik a taktikai repertoárunk és ezt szeretnénk gyakorolni.

A nyári szünetben alaposan átalakult  szombathelyi gárda a múlt héten jól teljesítve a második helyen végzett a hazai rendezésű Horváth Zoltán-emléktornán. A csapatkapitány Kálmán László véleménye szerint az új keret is alkalmas komoly célok elérésére.

Kálmán László csapatkapitány, Falco-SZOVA KC
Úgy gondolom, hogy egy szetehető csapatunk lesz. A fiatalok is ott kopogtatnak már az ajtón. Bizonyítani szeretnék, hogy igen is helyük van a kezdőcsapatban. Úgy gondolom, hogy egy egészséges versenyhelyzet alakult ki a csapaton belül és a legjobb 8 közé vágyik mindenki. Úgy gondolom, hogy ennek a célnak eleget tudunk tenni.

A vasi gárda esélyeit csökkenti a Göcsej-kupán, hogy Braniszlav Jancsikin sérülése jóval komolyabbnak tűnik, mint azt korábban gondolták. A légiósra a héten újabb orvosi vizsgálatok várnak, addig viszont csak   kondícionális munkát tud végezni, azaz a tornán biztosan nem fog pályára lépni.