Hírek

Gólképtelen Hali

2011. november 21., 17:02

A Pécs csapatával játszott 0:0-ás döntetlent a Haladás a Rohonci úti stadionban.

Gólképtelen Hali

A Pécsi MFC gárdáját fogadta a élvonalbeli labdarúgó bajnokság 16. fordulójában a Haladás-Sopron Bank csapata. A metsző hideg idő ellenére is jó 3 ezer néző látogatott ki a Rohonci úti stadionba. A találkozót az a vasi gárda kezdte jóval agilisabban, amelynek most már minden pontra óriási szüksége van, mert a kieséstől fenyegetett régióban foglal helyet. A derbi első említésre méltó mozzanata Vujovics nevéhez fűzödik, ám a montenegrói támadó jó 20 méterről eleresztett lövését Todorovics blokkolta. Az első negyedóra végén Sipos jó beadásáról maradtak le a belsők, így pedig Markovics szögletre tudott tisztázni. A 30. percben Halmosi labdáját Dibusz Oross elé öklözte, ám a vasi támadó 10 méterről fölédurrantott. Nem sokkal később jött az első 100 százalékos Hali-helyzet: Rajos passzával Vujovics lépett ki teljesen egyedül, de lövését Dibusz óriási bravúrral védeni tudta. Az első  félidő hajrájára is maradt egy hazai ziccer: Sipos szabadrúgását Oross csúsztatta a kapu közvetlen közeléből fölé.

Fordulás után is a hazaiak maradtak támadásba. Vujovics Búrány átadása után bombázott kapu fölé. A 61. percben viszont jött a vendégek első valamirevaló  lehetősége: Horváth Zsolt hagyta faképnél a védőket, majd a kifutó Rózsán is isikerült átemelnie, de szerencsére a kapun is. A derbi végjátékában Nagy I. Gábor lábában volt a Haladás 3 pontja, ám sajnos ott is maradt, így a találkozó 0:0-ás döntetlenre végződött. A vasi zöld-fehérek így továbbra is gólínségben szenvednek, már meccsek óta nem találtak be a soros ellenfél kapujába.

A Haladás-Sopron Bank 16 forduló után 16 ponttal a tabella 12. helyén áll. A Rohonci útiak a következő körben a Budapest Honvéd otthonában lépnek pályára.