Hírek

Gólyaavató

2019. február 01., 15:45

Mintegy 300 diák versengett egymással a Művelődési és Sportházban megrendezett gólyaavatón. A fiatalokat összekovácsoló játékos programot nyolcadik alkalommal szervezte meg a diákönkormányzat.

Gólyaavató

“Mindenki adjon bele mindent, és győzzön a legjobb csapaaaaat!”

Ezzel nyitotta és ezzel is fejezte be lényegretörő megnyitóját Unger Patrik diákpolgármester. A több száz középiskolást ezt követően Puskás Tivadar köszöntötte. A város első embere útravalót is adott nekik az élethez.

“Amit tesznek, a közösségért teszik, Szombathelyért teszik, Vas megyéért teszik, Magyarországért teszik!”

Az AGORA aulájában eközben máris tetőfokára hágott a hangulat.

Jele Noémi Boglárka - Pécsi Tudományegyetem Szombathelyi Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium
“Nagyon jól érezzük magunkat, nagyon jó a közösség, a társaság, nagy a hangzavar, kicsit zavar, de jó!”

Mester Krisztina - Pécsi Tudományegyetem Szombathelyi Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium
“Csinálni kellett plakátot, azzal a céllal, aminek beöltöztünk, és megvágtuk a zenét, csináltunk egy produkciót, lesz benne tánc, van egy társunk, aki breakelni fog, lesz egy rappelőadás, megmutatjuk, hogy a mi sulink is képes arra, mint a többi.”

A szombathelyi középiskolásoknak a játékos feladatok segítenek abban, hogy jobban megismerjék az iskolájukat és Szombathelyt.

A város diákönkormányzata nyolcadik alkalommal szervezte meg a gólyaavatót.

Szabó Milán - diákalpolgármester
“A feladatokról annyit szeretnék mondani, hogy ilgyekeztünk olyanokat csinálni, hogy nem csapja ki a biztosítékot, nincsen benne meztelenség, szexuális tartalom meg ilyenek, szóval figyeltünk arra, hogy ez tényleg egy diákrendezvény, de egy diákönkormányzati színvonalra emelt dolog.”

A város ifjúsági referense, Polgár Endre hangsúlyozta, hogy a kilencedikes diákok ilyenkor nem csak szórakoznak, barátokat szereznek és tanulnak is - biztonságban.

Polgár Endre - ifjúsági referens, SZMJV
“Mivel a rendezvény zárt körű rendezvény, és mindenféle káros szenvedélyektől mentes helyen szórakozhatnak a fiatalok, maradandó élményekkel gazdagodhatnak.”

A gólyaavatón idén a Bolyai iskola kilencedikesei voltak a legsikeresebbek.