Hírek

Göncz Kinga Szombathelyen

2010. március 31., 16:00
Nincs romokban az ország, ahogy azt a FIDESZ állítja - mondta Göncz Kinga kedden este egy Szombathelyen tartott előadásában. Az MSZP európai parlamenti képviselője "Európai Unió és válságkezelés, idősödő Európa" címmel tartott nyilvános lakossági fórumot városunkban.
 
Göncz Kinga Szombathelyen

A hazai sajtó tele van a FIDESZ állításával, miszerint tönkrement és romokban áll az ország, pedig ez nem így van - mondta Göncz Kinga a keddi fórumon. Szombathely például kifejezetten a virágzó városok közé tartozik. Úgy érzem magam mintha nem is ebben az országban járnék - tette hozzá. 

A válság hatásait szerinte nemcsak Magyarország érzi, hanem a világ többi részén élők is. A politikus a forint-euro árfolyam ingadozásáról is beszélt. Azt mondta: sok embert érzékenyen érintett a nemzeti valuta gyengülése, ezért fordult Magyarország az Európai Unió központi bankjához. Göncz Kinga elismeréssel beszélt a Bajnai kormány megszorító intézkedéseiről is, ami szerinte bár komoly áldozatot követeltek mindenkitől, megalapozták az ország stabilitását. Magyarország megtette azokat a lépéseket, amiket mások nem mertek, ezért követendő példaként emlegetik Európában - mondta a politikus.