MNB
MNB - 2

Hírek

Gőzerővel folyik a Sportliget átépítése

2019. július 17., 23:29

1 milliárd 155 millió forintból teljesen megújul a létesítmény. A város egyik legkedveltebb rekreációs övezete új épületekkel és pályákkal bővül, minden korosztály megtalálja majd a neki tetsző sportolási lehetőséget immár kulturált, 21. századi környezetben. Az építkezésen sajtónyilvános bejárást szerveztek szerdán.

Gőzerővel folyik a Sportliget átépítése

Javában tart a Sportliget átépítése és bővítése, (9:08) lassan tető alá kerül a leendő klubház. Itt szociális helyiségek, öltözők, sportszerkölcsönző, büfé kap helyet, (9:55) körülötte létesül egy központi tér, és több parkoló, ezek kialakítása is folyamatban van.

Megépült egy új, salakos focipálya, és megújulnak a meglévő futballpályák is.

Homlok Tibor - építésvezető
"A teniszpályák felújítását augusztusban fogjuk tudni megindítani, ez három hetet fog igénybe venni."

Elkészült a kosárlabdapálya új, színes burkolata, a palánkok is hamarosan a helyükre kerülnek. (9:54) A Kalandváros felőli ún. cirkuszi területet is beépítik: ide kerül majd a felnőtt játszótér petanquepályával, ping-pong- és sakkasztalokkal, kültéri fittness eszközökkel. A fejlesztéshez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program biztosít forrást.

Puskás Tivadar - polgármester
"A szabadidősport helyszneként szolgált és szolgál ezután is, a spotliget megújítása folyik most pályázati pénzből, mintegy 1,155 milliárd forintból sikerül megújítani."

Augusztusban jelentős parképítési munkák kezdődnek, zöldítik a területet. Az erdős részre árnyéktűrő növényeket ültetnek, a nyitottabb területre virágokat, fákat telepítenek.

Izer Gábor - ügyvezető, Prenor Kft.
"210 darab fa kerül elültetésre, és rengeteg cserje, évelők és hagymás növények lesznek elültetve, ún. biodiverz park lesz, ami azt jelenti, hogy a természetet próbálja utánozni."

A mászófal és a görkorcsolyapálya szerkezetépítési munkái jövő héten kezdődnek el. A fejlesztés révén a sportliget ideális hely lesz a hobbisportolók számára.

riporter: Krizsán Zsuzsanna
"A sportliget fejlesztése ütemterv szerint halad, készültségi foka jelenleg 65 százalékos. A tervek szerint szeptember 30-ára befejeződik a beruházás."