MNB
MNB - 2

Hírek

Gurulótábor

2013. július 12., 18:11

Sisak, lábszár- és könyökvédő. Ezek egytől egyig elengedhetetlen kellékei a biztonságos görkorcsolyázásnak. Az Oladi KIKI Rendezvényházban megtartott gurulótáborban a görkorizás alapjait sajátíthatták el a gyerekek.

Gurulótábor

"GÓÓÓL!"

Így örült a gólnak a 11 éves Kovács Kornél, aki évek óta aktív résztvevője a nyári oladi táboroknak.

Kovács Kornél
„Azért jöttem, hogy jobban tudjak korcsolyázni. Már kiskorom óta tudok, de vannak olyan dolgok például a hátrafelé korcsolyázás és a koszorú, amiket még nem tudtam, és ezeket is megtanultam és szeretek korcsolyázni.”

A görkorcsolyázni nem tudó gyerekek az alapokat sajátították el először.

Csergő István vezetőedző, Szombathelyi Jégkorong Klub
„A lábtartás a lehető legfontosabb, erre hívjuk fel legtöbbször a figyelmet. Gyakorlatilag minden 2-3 percben figyelmeztetni kell a társaságot, hogyan tartsa a lábát. A fejtartás-mindig fenn kell lenni a tekintetnek, mindent látni kell. El kell jutni egy olyan szintre, hogy egy tekintettel a gyerek befogja az egész pályát.”

A táborozók egy része évek óta heti rendszerességgel jégkorongozik, görkorcsolyázik.

Hargitai Barnabás
„A jégkorongban az a jó, hogy játszunk a labdával, lehet passzt adni a játékosoknak.”

Öt éve minden nyáron megrendezik a sport és gurulótábort, amely nagy népszerűségnek örvend az 5-12 éves korosztály körében.

Gulyás-Klein Andrea táborvezető, Guruló-Sporttábor
„Ez a tábor most a Szombathelyi Pingvinekkel van együtt, ez egy sport és gurulótábor. Azok a gyerekek is megismerkedhetnek illetve belekóstolhatnak a görkorizásba. A hokiütő élvezetét a táborban ők megismerkedhetnek, kipróbálhatnak mindent.”

A gyerekek a tábor utolsó napján bemutatták szüleiknek, milyen sokat fejlődtek az elmúlt öt nap alatt.