MNB
MNB - 2

Hírek

Gyárfejlesztés

2017. május 23., 15:03

Új gyárépületben folytatja tevékenységét a 2004 óta Szombathelyen működő Borsodi Fémmegmunkáló Kft. A beruházással lehetővé válik, hogy a vállalat a közeljövőben 100 főre növelje jelenlegi dolgozói létszámát a városban.

Gyárfejlesztés

A Borsodi Fémmegmunkáló Kft. 1981-ben alakult győri székhellyel, és az eltelt 36 év alatt egy 220 főt foglalkoztató középvállalattá nőtte ki magát három telephellyel. Ezek közül a szombathelyi 13 éve működik. A cég egyedi gépalkatrész-, készülék- és mérőberendezés-gyártással, valamint hőkezeléssel és célgéptervezéssel foglalkozik.

Horváthné Borsodi Mónika - ügyvezető igazgató,  Borsodi Fémmegmunkáló Kft.
“2004 óta vagyunk jelen Szombathelyen, amikor is a TDK Epcos gyárában egy karbantartó üzemet a gyár felkérésére átvettünk, tehát azóta jelen vagyunk a városban. És igazából amikor a TDK Epcos a Szent László király utcai telepéről kiköltözött, akkor kellett nekünk is gondolkozni a jövőn."

A vállalat a tavaly megkezdett, 500 millió forint értékű beruházás eredményeként építette fel új telephelyét.

Borsodi László - ügyvezető igazgató,  Borsodi Fémmegmunkáló Kft.
"Ez az új csarnok ez 1200 négyzetméteres, 900 négyzetméteres csarnok, és két szinten egy körülbelül 300 négyzetméteres irodával bővült a Borsodi művek telephelye. Jelen pillanatban 22 főt alkalmazunk itt Szombathelyen. A tervszámok: egy éven belül szeretnénk 100 főre duzzasztani a szombathelyi létszámot."

A zöldmezős beruházásként megvalósult fejlesztést a vállalat teljes egészében önerőből valósította meg.

Molnár Miklós - alpolgármester
"Nyilván nekünk nem elsősorban arra van szükségünk itt a közvetlen térségben, hogy több ezer főt foglalkoztató cégek telepedjenek ide, hanem hogy a meglévő vállalkozások, kicsik, közepesek nagyok fejlődjenek, egymást egészítsék ki, ezáltal még erősebbek legyenek a piacon, és ebben az egész mostani üzemcsarnok-avatás és az egész Borsodi Kft.-nek a tevékenysége egy kiváló példa."

A vállalat a létszámbővítés mellett a műszaki géppark fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet. Emellett a terveik között szerepel a célgépgyártás erősítése a szombathelyi gyáregységben.