MNB - 2
MNB

Hírek

Gyermekfelügyeletet szervezett a FÉHE

2020. május 26., 22:32

Tanulnak és játszanak - gyermekfelügyeletet szervezett a FÉHE Nonprofit Kft. A szervezetnél dolgozó szülők közül többen élnek a lehetőséggel.

Gyermekfelügyeletet szervezett a FÉHE

Németh Klára – ügyvezető igazgató, Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Kft.
“Egyelőre az iskolaév végéig tervezzük ezt a gyermekfelügyeletet, ami ugye három csoportban zajlik, egy csoport van a 11-es huszár úton, kettőt pedig itt, az Óperint utcai telephelyen, és aztán majd meglátjuk, hogy nyáron hogy alakul az év, nagyon sok szülőnek elfogyott a szabadsága a veszélyhelyzetre való tekintettel, igyekszünk erre reagálni.”

Botond a Derkovits-iskola harmadik osztályába jár, (04:39) azt mutatja, hogy nemrég egy népszerű mesekönyv főhősét rajzolta le.

Ornyi Botond Olivér
“Reggel én jövök be elsőnek, hétkor, és addig játszom valamit a gépen, aztán amikor mindenki megjön, akkor elkezdünk tanulni, és ha mindenki készen van, délután ebédelünk, picit pihenünk, és aztán x-boxozunk, gépezünk, szabadidő, ping-pong.”

A csocsó és a társasjátékok mellett(09:15) a kézműveskedést is választhatják a gyerekek.

Gorza Norbert - irodavezető - Vas Megyei Család- és Esélyteremtő Önkéntes Ház
“Itt lehetősége van a gyermekeknek külön vonulni, és egyedül feldolgozni a napi tananyagot, vagy pedig itt a kollégák segítségével egy folyamatos segítséget nyújtani, délben az ebéd elfogyasztását követően a kora délutáni órákban igazából a szabadidő hasznos eltörltésére helyezzük a hangsúlyt, tehát különböző mozgásos, alkotó tevékenységet előtérbe helyező feladatok, programok vannak.”

Figyelnek arra is, hogy egy-egy csoportban legfeljebb öt gyerek tartózkodhat együtt. A felügyelet igazodik a szülők munkabeosztásához, naponta 8 és 16 óra között várják a gyerekeket.