Hírek

Gyermekoperát ad elő a Paragvári-iskola kórusa

2019. április 10., 14:12

Az 52 évvel ezelőtti ősbemutató után újra színpadra állítja Békefi Antal egyik gyermekoperáját a Paragvári-iskola kórusa. A tarka-barka kiscsibe történetét ezúttal is a Savaria Egyetemi Központ dísztermében láthatja a közönség.

Gyermekoperát ad elő a Paragvári-iskola kórusa

A hiú kiscsibe történetéből Donászi Magda szövegére 1967-ben írt Békefi Antal gyermekoperát. Színpadra állítását zenepedagógusként a nevelés egyik fontos eszközének tartotta.  

Békefi Cecília
Mindig táncokat épített bele a gyermekoperákba, nagyon szép szövegmondás kellett, díszleteket csináltak, amit gyakran együtt csináltak, vagy jelmezeket, tehát ez mind a közösségépítés eszköze volt, ezért nagyon fontos volt számára. 08:21

A mesében a hiú kiscsibe megirigyli a kakas cifra tollát, és színesre mázolja magát a nyuszi ecsetjével. Ezért aztán se a mamája, se a testvérei nem ismerik fel. Szerencsére az eső szép sárgára mossa, így visszatérhet otthonába.  

Lengyel Lili
Kicsit önző,  nagyra akarja vinni, de aztán rájön, hogy végülis nem kell, mert úgy jó az élet, ahogy van. 12:25

A Paragvári iskola zenei tagozatosai több mint egy éve készülnek az előadásra.

Király Katalin karnagy, rendező, Paragvári-iskola
Az énektudásban az lenne a lényeg, hogy gyerekhang maradna, de ők, mivel zeneisek, olyan beéneklési gyakorlatokat végenek, hangképzési gyakorlatokat, ami egy kicsit felülmúlja az ő korukat. 04:10

Az előadás széles összefogás eredménye: a Savaria Szimfonikus Zenekar tagjai zenélnek, a díszletet Takács István készítette, a jelmezekről a szülők gondoskodtak. A bemutató április 12-én, 18 órakor kezdődik a Savaria Egyetemi Központ dísztermében.