Hírek

Győzelem az utolsó meccsen

2010. május 25., 10:53
Győzelemmel búcsúzott utolsó hazai fellépésén a Haladás az NB I-es labdarúgó idényben. A Paks ellen magabiztos 4-0-s győzelmet arattak a szombathelyiek, és ezzel 8. helyen zártak a bajnokságban.
Győzelem az utolsó meccsen

Mintegy négyezer néző volt kíváncsi a szombathelyi csapat szezonbúcsúztató meccsére. A középkezdés után a Haladás rögtön átvette a játék irányítását, ami a 15. percben gólt eredményezett. Halmosi ívelte be a labdát, Lengyel pedig 5 méterről a hálóba fejelt. A 29. percben 2-0-ra módosult az eredmény, ekkor Halmosi lőtte ki a bal alsó sarkot. A 40. percben ő végezte el a szögletet, Oross emelkedett a legmagasabbra és fejesével 3-0-ra növelte az előnyt. A szünet után sem változott a játék képe. A Haladás támadott, a Paks görcsösen védekezett. A 79. percben Simon Attila remek teljesítménye után a labda Irhás elé pattant, aki higgadtan emelt a hálóba a kifutó kapus felett és beállította a végeredményt: Haladás-Paks 4-0. A meccs végén a szurkolók hosszan tartó tapssal köszöntötték a játékosokat.

A Haladás 39 ponttal a nyolcadik helyen végzett. A bajnoki címet a Debrecen nyerte. Az NB I-ből a Nyíregyháza és a Diósgyőr esett ki. A Haladás június 17-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.