Hírek

Győzelemmel kezdte az új szezont a Falco

2011. október 10., 17:00

A szombathelyi sárga-feketék az Aréna Savaria 2000 nézője előtt 77:64 arányban kerekedtek felül a Pécs gárdáján az új bajnoki idény első mérkőzésén.

Győzelemmel kezdte az új szezont a Falco

Valamivel több mint 2000 néző előtt lépett pályára a Falco-SZOVA KC Szombathely gárdája az Aréna Savariában a 2011-12-es szezon nyitómérkőzésén, melyen a vasiak ellenfele az a pécsi együttes  volt melynek kispadján az egykori szombathelyi sikeredző Szrecsko Szekulovics ült, s a csapatukban ott volt az az Andrija Csirics, aki meghatározó játékosa volt a sárga-feketék bajnokcsapatának. A derbi elején villogott is Csirics, főként neki köszönhetően léptek meg 8:4-re a vendégek. A folytatásban viszont elkapta a ritmust a Falco, s  főként a centerek pontjaira építve a nagyszünetig 9 pontos előnyt hoztak össze a hazaiak. A nagy szünet után is a sárga-feketék magas emberei vitték a prímet: Pantelics és Harazin is rendkívül ponterősen játszott. Végül magabiztosan, jó csapatjátékot nyújtva 13 pontos győzelmet arattak a vasiak, akik pár periódustól eltekintve határozottan jó benyomást tettek szurkolóikra.

A Falco csapatából többen is átlag feletti teljesítménnyel rukkoltak ki. Első sorban a centerek, azaz Pantelics, Harazin és Szabó volt elemében, de nem lehetett panasz a 15 pontig jutó Timberlakere, valamint a 10 pontja mellett 9 gólpaszt kiosztó Kálmánra sem. Viszont azért hibák is voltak a szombathelyiek játékában, így aztán érthető, hogy Bencze Tamás nem volt maradéktalanul elégedett.

A Falco-SZOVA KC Szombathely a bajnokság második fordulójában Zalaegerszegen vendégeskedik. A ZTE elleni derbi szombaton 19 órakor kezdődik.