Hírek

Győzelemmel kezdtek a magyarok a szombathelyi junior férfi vízilabda világbajnokságon

2013. augusztus 13., 16:53

Horkai György szövetségi kapitány együttese könnyed játékkal 21:3 arányban verte Kolumbia legjobbjait.

Győzelemmel kezdtek a magyarok a szombathelyi junior férfi vízilabda világbajnokságon

Sajtótájékoztatóval, majd pedig az azt követő megnyitó ünnepséggel hivatalosan is elkezdődtek a 17. junior férfi vízilabda világbajnokság küzdelmei. A eseményen megjelent Hende Csaba honvédelmi miniszter is, aki Szombathely lakóinak a sporthoz való rendkívül pozítiv hozzáálását  emelte ki.

Hende Csaba honvédelmi miniszter
“Mi a város egyszerű polgárai, akiket én most itt képviselek a vízilabdáért és a sportért általában lelkesedünk. Most ez a lelkesedés valóban a tetőfokára hágott, hiszen a barcelónai világbajnokságon a magyar csapat fantasztikus küzdelemben, óriási akarattal, a legszebb sportolói erényeket felmutatva diadalmaskodni tudott.”

A vasi megyeszékhelyen az utóbbi időszakban a vízipóló az egyik legnépszerűbb sportággá vált, több száz gyermek űzi szinte napi rendszereséggel. Valószínűleg ez a tény is nagy szerepet játszott abban, hogy Szombathely kapta a junior világbajnokság megrendezésének jogát.

Puskás Tivadar polgármester
“Azért is büszke vagyok és azért is került ide gondolom a junior világbajnokság, mert mi vagyunk az egyetlen olyan város Magyarországon, ahol iskolarendszerben vízilabda oktatás van.”

A magyar junior válogatott a vb-n az A-csoportba került, ahol Olaszországgal, Kanadával és Kolumbiával kell megmérkőznie. Az előzetes esélylatolgatások alapján a mieinknek könnyedén kell továbbjutniuk a kvartettből.

Horkai György szövetségi kapitány
“Mindenféleképpen szeretnénk bekerülni az első négybe. Ez az első nagy lépcsőfok, a nagy cél. Pláne azután, hogy a felnőtt válogatott megnyerte a világbajnokságot, aminek nagyon szurkoltunk.”

Horkai György szövetségi kapitány együttese remekül mutatkozott be a világbajnokságon, ugyanis 21:3 arányban legyőzte Kolumbia gárdáját. A csoportkör második fordulójában kedden este azonban egy jóval keményebb ellenfél, az Európa-bajnok olasz csapat vár a mieinkre.