Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a 38. Savaria Kupán

Adásban volt: 2019. augusztus 12.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

3:2-s győzelemmel kezdte szombaton a magyar női röplabda válogatott a 38. Savaria Kupát a görögök ellen. A hosszúra nyúlt találkozót követően Jan De Brandt lányai vasárnap is pályára léptek, ám Franciaország már nagyobb falatnak bizonyult a helléneknél.

Emile Rousseaux tanítványai szinte átgázoltak a magyarokon az első szettben. Már 8 pont is volt a két csapat között, amikor kezdett magára találni a hazai alakulat és szép lassan 3 egységre közelítette meg a franciákat. A vendégek végül simán hozták a szettet.

A második játékrésznek csak az első fele volt izgalmas, 2-3 góllal jártak előrébb a gallok, majd a magyarok teljesen elvesztették a játék ritmusát és végül 10 ponttal, 25:15-re veszítették el a második etapot is. A 3. szettben Jan De Brandt új sort küldött pályára, aminek köszönhetően alaposan átalakult a játék képe. Ám hiába szedett össze 8 pontos előnyt a magyar csapat, a franciák 25:23-ra nyerték az utolsó játszmát is - ezzel második 3:0-s győzelmüket aratták a tornán.

Bodovics Hanna - magyar válogatott röplabdázó
"Sajnos vereséggel zárult ez a mérkőzés, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen a franciák nagyon jól játszottak és mint említettük, nem ezekre a meccsekre készültünk, hanem az EB-ra. Szóval, ez az eredmény jobb lett volna, ha egy kicsit többet tudunk nyújtani és megmutatni mi a valódi formánk, de ez nem így sikerült, de úgy gondolom, hogy nem most kell, hogy kijöjjön."

A görögök és a franciák elleni mérkőzések után a magyarok szövetségi kapitányának már vannak elképzelései a 14 fős EB-keretről.

Jan De Brandt - szövetségi kapitány, magyar válogatott
"Egyre tisztábban látom, hogy kiket válogatok be a csapatba az Európa-bajnokságra. Tegnap is nagyon-nagyon ügyesen játszottak a lányok és ma is megmutatták, hogy mire képesek. Maximum olyan változtatásokat eszközölök ki, amelyek a cserejátékosainkkal kapcsolatosak, pl. hogy szükségünk lesz-e cserére a blokkolásban vagy bármilyen más pozícióban."

A magyar válogatott hétfőn szünnapos, így Bodovics Hannáék a lelátóról figyelhetik a Görögország–Szlovénia és a Spanyolország–Franciaország összecsapásokat. A Savaria Kupával Aréna című sportműsorunkban is foglalkozunk.

2019. augusztus 12.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében