Hírek

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a 38. Savaria Kupán

2019. augusztus 12., 15:17

3:2-s győzelemmel kezdte szombaton a magyar női röplabda válogatott a 38. Savaria Kupát a görögök ellen. A hosszúra nyúlt találkozót követően Jan De Brandt lányai vasárnap is pályára léptek, ám Franciaország már nagyobb falatnak bizonyult a helléneknél.

Győzelemmel nyitott a magyar válogatott a 38. Savaria Kupán

Emile Rousseaux tanítványai szinte átgázoltak a magyarokon az első szettben. Már 8 pont is volt a két csapat között, amikor kezdett magára találni a hazai alakulat és szép lassan 3 egységre közelítette meg a franciákat. A vendégek végül simán hozták a szettet.

A második játékrésznek csak az első fele volt izgalmas, 2-3 góllal jártak előrébb a gallok, majd a magyarok teljesen elvesztették a játék ritmusát és végül 10 ponttal, 25:15-re veszítették el a második etapot is. A 3. szettben Jan De Brandt új sort küldött pályára, aminek köszönhetően alaposan átalakult a játék képe. Ám hiába szedett össze 8 pontos előnyt a magyar csapat, a franciák 25:23-ra nyerték az utolsó játszmát is - ezzel második 3:0-s győzelmüket aratták a tornán.

Bodovics Hanna - magyar válogatott röplabdázó
"Sajnos vereséggel zárult ez a mérkőzés, tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen a franciák nagyon jól játszottak és mint említettük, nem ezekre a meccsekre készültünk, hanem az EB-ra. Szóval, ez az eredmény jobb lett volna, ha egy kicsit többet tudunk nyújtani és megmutatni mi a valódi formánk, de ez nem így sikerült, de úgy gondolom, hogy nem most kell, hogy kijöjjön."

A görögök és a franciák elleni mérkőzések után a magyarok szövetségi kapitányának már vannak elképzelései a 14 fős EB-keretről.

Jan De Brandt - szövetségi kapitány, magyar válogatott
"Egyre tisztábban látom, hogy kiket válogatok be a csapatba az Európa-bajnokságra. Tegnap is nagyon-nagyon ügyesen játszottak a lányok és ma is megmutatták, hogy mire képesek. Maximum olyan változtatásokat eszközölök ki, amelyek a cserejátékosainkkal kapcsolatosak, pl. hogy szükségünk lesz-e cserére a blokkolásban vagy bármilyen más pozícióban."

A magyar válogatott hétfőn szünnapos, így Bodovics Hannáék a lelátóról figyelhetik a Görögország–Szlovénia és a Spanyolország–Franciaország összecsapásokat. A Savaria Kupával Aréna című sportműsorunkban is foglalkozunk.