MNB
MNB - 2

Hírek

Győzött a Viktória

2013. augusztus 02., 10:24

Megnyerte első hazai edzőmérkőzését a Viktória-Trend Optika FC női labdarúgócsapata. A szombathelyiek két új játékossal felállva 5:0 arányú győzelmet arattak az NB II-es Zalaegerszeg ellen eljátszott összecsapáson. 

Győzött a Viktória

Jelentős válttozásokon esett át a Viktória-Trend Optika FC játékoskerete a nyári holtidényben. Az NB I-es női focicsapatból Sipos Lilla és Megyeri Boglárka Ausztriába igazolt, Horváth Bettina Németországba ment dolgozni, míg Krenács Lilla munkahelyi elfoglaltsága végett átmenetileg visszavonult. A helyükre egyelőre három új játékost igazolt a vasi gárda. 

Mitterstiller Csaba - vezetőedző, Viktória-Trend Optika FC
“Igyekeztünk olyan játékosokat keresni illetve sikerült olyan játékosokkal megállapodni, akik úgy érzem, hogy minőségben, felfogásban, akaratban messzemenőleg pótolni fogják azokat a játékosokat, akik eligazoltak tőlünk. Nagyon remélem, hogy tudnak majd alkalmazkodni az itteni körülményekhez.”

Az érkezők között két olyan játékos van, aki tavaly még az osztrák második ligában futballozott: Heike Manhart a Graz, míg Grubits Daniella a Horstein együttesét erősítette. Előbbi belső védő, míg utóbbi támadó középpályásként szerepelt. Németh Lorettát viszont csak kölcsönbe kapta meg az NB II-es  Győrtől a Viktória: az U19-es válogatott támadó egy évig játszik majd a szombathelyieknél. 

Németh Loretta - labdarúgó, Viktória-Trend Optika FC
“Jó csapatnak tartottam a Viktóriát már régóta. Ezért gondoltam erre. Mert NB I-es és ott is a tabellán harmadik helyezést ért el. Meg régebben is mindig az élmezőnyben volt. Úgy gondoltam, hogy itt megfelelő körülmények között tudok majd focizni. És ki tudom magam próbálni magasabb szinten mint az NB II.”

A Viktória-Trend Optika FC csapata már lejátszotta első hazai edzőmérkőzését is, melyen az új szerzemények közül Grubits Daniella és Németh Loretta a kezdőcsapatban kapott helyet. A vasiak a találkozón 5:0 arányú győzelmet arattak a másodosztályban induló Zalaegerszeg együttese ellen.