MNB
MNB - 2

Hírek

Ha nyári felkészülés, akkor Király Kupa

2015. július 01., 19:54

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Király Kupa felkészülési labdarúgó tornát. A szombaton megrendezésre kerülő erőfelmérőn ezúttal a Haladás, a Diósgyőr, a Vasas és a Sopron csapata lép majd pályára.

Ha nyári felkészülés, akkor Király Kupa

Nívós mezőnyt sikerült a rendezőknek összehozniuk a 12. Király Kupa küzdelmeire. A felkészülési tornán három élvonalbeli, valamint egy másodosztályú csapat szerepel majd. A Szombathelyi Swietelsky-Haladás gárdája címvédőként lép pályára.

Illés Béla tulajdonos, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“A Diósgyőrt nem kell bemutatni, hiszen az első osztály egyik legjobb csapata. A Vasas most került fel a másodosztályból. Én azt gondolom, hogy komoly célokat tűztek ki, annak érdekében, hogy bemtmaradjanak az első osztályban. A Sopron pedig a második félévben nagyon jól szerepelt az NB II-es bajnokságban.”

A bajnoki rajtra hangoló Haladás csapata eddig két idegenbeli felkészülési mérkőzést játszott, így a szombathelyi szurkolók első alkalommal láthatják majd kedvenceiket hazai környezetben. A keretben Király Gábor és Bosnjak Predrag személyében már két új szerzemény  van, de több labdarúgó is próbajátékon szerepel a zöld-fehéreknél.

Mészöly Géza vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
“Most úgy gondolom, hogy ez most számunkra nagyon hasznos lesz és segíti majd a felkészülésünket. Főleg azért, mert hazai környezetben tudjuk megmutatni a kiszemelt új játékosokat. Akiket tesztelünk. Ők is fognak szerepelni majd a Király Kupán.”

A Király Kupa július 4-én szombaton 14 órakor a Vasas-Sopron mérkőzéssel kezdődik majd délután fél négykor a Haladás-DVTK derbivel folytatódik. A két vesztes 17 óra 30 perckor a bronzéremért, míg a két győztes 19 órakor az aranyéremért csaphat össze. A belépőjegyek 1000 forintba kerülnek, de a nyugdíjasok és a 14 év alatti gyerekek ingyen mehetnek be a meccsekre.