Hírek

Hagyományteremtő céllal, először rendezett FIT Olimpiát a Mathias Corvinus Collegium Szombathelyen

2024. május 03., 14:12

Hagyományteremtő céllal, először rendezett FIT Olimpiát a Mathias Corvinus Collegium Szombathelyen. A házigazdák mellett Győrből, Zalaegerszegről és Veszprémből érkeztek csapatok, hogy összemérjék ügyességüket a kosárlabda pályán.

Hagyományteremtő céllal, először rendezett FIT Olimpiát a Mathias Corvinus Collegium Szombathelyen

A Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium sportcsarnoka volt a FIT Olimpia helyszíne.

Az ünnepségen tiszteletét tette Hegedűs Csaba olimpiai-, világ-, és Európa-bajnoki birkózó, aki a győzelem élményéről mesélt a gyerekeknek.

“Az ember feláll a dobogóra és egy ilyen babér koszorút a fejére tesznek, akkor higgyétek el és kívánom, hogy sokan ebből a versenyből is kiindulva ápolja magában azt a hitet, hogy egyszer olimpiai bajnok lehet.”

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjában a sport és a mozgás is hangsúlyos szerepet kap. A rendezvény célja a közös élményszerzés és a versengés izgalmának átélése volt.

Fehérpataky Balázs - szakmai igazgató, FIT program

Dióhéjban az MCC FIT programja az a legfiatalabb korosztálynak szóló tehetségprogram a három közül, amit a Mathias Corvinus Collegium megvalósít. Ez a felső tagozatos diákok számára induló tehetség program. Négy évfolyamon - öt, hat, hét, nyolc - járnak hozzánk a gyerekek szombatonként. Huszonhat városban Kárpát-medence szerte Csíkszeredától Szombathelyig mindenhol és szépen lassan felnőnek nálunk, hiszen amikor bejönnek a programba ötödikesen, akkor még ilyen kicsik. S amikor nyolcadikosan kimennek, akkor magasabbak, mint mi.

A Falco kosárlabda csapatának két játékosa vezényelte a bemelegítést, majd következtek a kosárlabda mérkőzések. A házigazda vasi csapat mellett Győr, Veszprém és Zalaegerszeg képviseltette magát. A kiváló hangulatú találkozókon nagy kedvvel játszottak a gyerekek, a pálya szélén pedig a csapattársak buzdításától zengett a csarnok. A legeredményesebb iskolák az országos döntőben, majd pedig a Kárpát-medence legjobb iskolával mérkőzhetnek meg.