MNB
MNB - 2

Hírek

Haladás döntetlen Békéscsabán

2019. szeptember 19., 13:47

Az NB II-es férfi labdarúgó bajnokság döntetlen specialistái a szombathelyiek. A Haladás a szerdai hétközi fordulóban 1 ponttal tért haza a Viharsarokból. Supka Attila tanítványai az eddig lejátszott 9 mérkőzésükből 6-szor végeztek döntetlenre. Pedig a Békéscsaba ellen hajszálnyira voltak Németh Márióék a győzelemtől.

Haladás döntetlen Békéscsabán

Hektikus teljesítményű Békéscsaba várt a Haladásra szerdán. A lila-fehérek az utóbbi hetekben megizzasztották a bajnoki címért harcoló MTK-t, nyertek Vácon, ám a Nyíregyháza és a Budafok ellen egyaránt 3:0-ás pofonokba is bele szaladtak. A Hali pedig egy nehezen értékelhető Soroksár elleni fiaskó után próbált ismét magára találni. (16:50-) Úgy látszott ez sikerül is a szombathelyieknek, hiszen a találkozó 16. percében előbb Holdampf 18 méteres lövése, (18:24-) majd pár másodperccel később Németh Márió bal oldali szöglete csattant a kapufán. (24:13-) A 24. percben Faragó lépett ki a Haladás védői között, Németh Milán csak a tizenhatoson belül tudta elválasztani a labdától, szabálytalanul. (25:06-) A büntetőt Hursán értékesítette. A félidő végén egy jobb oldali formás vendég támadás végén Szalay vezette be a labdát a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről a hosszú, jobb sarokba lőtt - 1:1.

(01:21:30-) Az újabb fordulópontra a 79. percig kellett várni: egy bal oldali lövést Gyurján előbb lábbal védett, ám a kipattanót Pantovic 11 méterről a léc alá lőtte - ismét előny Csabánál. (01:22:50-) 1 perc múlva Gaál balról középre adott labdáját Mészáros saját kapujába továbbította - 2:2! (01:29:05-) Mindkét csapat ment előre a győztes gólért, a 86. percben a hazaiak találhattak volna be, a 93. percben viszont a vendégek. (01:35:35-) Egy lecsorgó labdával Novák tört egyedül kapura, de 11 méterről a kivetődő Rybanskyba lőtt. Békéscsaba - Haladás 2:2. A találkozót követően mindkét tréner csalódottan nyilatkozott.

Schindler Szabolcs - vezetőedző, Békéscsaba 1912 Előre
"Nem játszottunk jól, de volt 6 ziccerünk. Szerintem ezt nagyon nem kell magyarázni. A végén viszont úgy érzem, hogy 2:1-nél megnyert meccsünk volt. Középkezdésből - érthetetlenül állok - nem lehet gólt kapni. Úgy gondoltam van 8-10 perc, kivédekezzük, esetleg egy kontrából gólt rúgunk, sajnos nem sikerült, ez az eredmény miatt nagyon csalódott vagyok."

Supka Attila - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Érthetetlen, hogy fölívelt labdák voltak, tudtuk nagyon jól, hogy próbálják a védők mögé beívelni, nem adtuk a mélységet, nem biztosítottuk egymást jól a védekezésnél és ebből volt ugye a 2. gól. Ezek mind olyan hibák, amik nem szabad, hogy előforduljanak, viszont úgy gondolom, hogy megpróbáltunk mindent megtenni azért, hogy ezt a mai mérkőzést megnyerjük."

A Hali hétvégén csatlakozik a Magyar Kupa küzdelemsorozathoz. Vasárnap Gyöngyösön vizitálnak a vasiak 15 órakor. Bajnoki mérkőzést pedig legközelebb szeptember 29-én 17 órakor játszanak hazai környezetben az Ajka ellen.