MNB - 2
MNB

Hírek

Haladás-Sampdoria augusztus 6.

2013. július 31., 09:33

A világhírű Sampdoria labdarúgócsapata  játszik augusztus 6-án kedden 19  órakor hírverő mérkőzést a Rohonci úti stadionban a Szombathelyi Haladással. Az előzetes tervek szerint az olasz gárda a legerősebb összeállításában érkezik a vasi megyeszékhelyre. 

Haladás-Sampdoria augusztus 6.

Az elmúlt esztendőkben olyan neves külföldi labdarúgócsapatok léptek pályára  Szombathelyen mint az angol Arsenal, valamint a német Werder  Bremen és Mainz. Idén a sorozat folytatásaként egy olasz sztárcsapat látogat el a vasi megyeszékhelyre. 

Marton Zsolt - alpolgármester
“Ha ez a  szakmai stáb felkészülési programjába belefér és az anyagi lehetőségeink is megengedik, akkor egy neves klubot hozunk Szombathelyre. Így van ez idén is, a Sampdoria lép pályára Szombathelyen.”

A többszörös olasz bajnok Sampdoria labdarúgócsapata jelenleg Bükfürdőn edzőtáborozik. A taljánok  két edzőmeccset akarnak játszani Magyarországon  és ezt e lehetőséget elsőként a Szombathelyi Haladásnak ajánlották fel. 

Gelei Károly - UEFA licences mérkőzésszervező
“Én azt gondolom, hogy a Haladásssal nagyon régóta együtt dolgozunk. Nagyon kellemes tapasztalatok vannak. Nekem azok a partnerek, akikkel régóta együtt dolgozunk, azok mindig előnyt élveznek.  Amikor idehozunk egy csapatot magyarországra, akkor mindig legelőször én a Haladást kérdezem, hogy beleilleszkedik-e a programba, tudunk-e mérkőzést rendezni.”

A Szombathelyi Haladás már elkezdte a 2013-2014-es szezon bajnoki mérkőzéseit, ám ennek ellenére a vasi zöld-fehérek örömmel mondtak igent a felkérésre. Elvégre egy Sampdoria szintű csapattal csak nagyon ritkán mérhetik össze az erejüket a vasi zöld-fehérek. 

Artner Tamás - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Egy olyan csapatot fogadunk, ami régen BEK-döntőt játszott. Azt hiszem, hogy ez egy óriási dolog. Volt olasz bajnok, nem is egyszer. Olyan játékosok játszottak benne, mint mondjuk Cassano. Azt hiszem, hogy ez mind a szombathelyi szurkolóknak, mind a játékosoknak egy óriási élmény lesz.”

A tervek szerint az olasz csapat a legerősebb keretével érkezik majd Szombathelyre. A mérkőzésre már a héten, szerdán, csütörtökön és pénteken délután 14 és 18 óra között  lehet elővételben belépőt vásárolni a Bartók Béla körúti vendégpénztárban.