Hírek

Haladás-ankét

2010. július 28., 15:00
A bajnokságban az első nyolc hely egyike, a Magyar Kupában viszont végre a győzelem a célja a Szombathelyi Haladásnak. Többek között ezek az elvárásai az új szezonban a csapat felé a vezetőségnek és a szurkolóknak, hangzott el a kedd esti szurkolói ankéton. Bemutatkozott a régi-új vezetőedző, aki képesnek tartja a gárdát a célkitűzések elérésére.
Haladás-ankét

50-60 drukker gyűlt össze kedden este a Rohonci úton a szurkolói ankéton. A kötetlen beszélgetésen bemutatkozott az új ügyvezető, valamint a csapat új tagja, a nyáron leigazolt Korolovszky Gábor is, aki három éves szerződést írt alá a klubhoz.

Korolovszky Gábor, játékos - Szombathelyi Haladás
"Szombathelyről nagyon korrekt ajánlatot kaptam. Olyanok a hírek, hogy Szombathelyre megéri lejönni futballozni és ezért döntöttem a Haladás mellett."

Hasonlóan az előző évhez az első nyolc hely közé várják a csapatot a vezetők a bajnokságban. Komolyabbak viszont a célok a Magyar Kupában.

Dr. Czeglédy Csaba, alpolgármester
"Szeretnénk, hogyha a Magyar Kupa prioritást kapna, hiszen talán ott a legegyszerűbb a nemzetközi szereplést kivívni. Három ezüst után egy arany szépen fog csillogni a Haladás portáján."

Csertői Aurél kiemelte: bár szűk a keret, képesnek tartja a csapatot a célok elérésére. Ugyanakkor még irányító, csatár posztra szeretne igazolni.

Csertői Aurél, vezetőedző
"A stabilitást könnyebben meg tudjuk oldani. De az előrejátékot is szeretnénk kicsit hatékonyabbá tenni. És a keretbe belefér valamelyik posztra egy játékos."

A szurkolók részéről felvetődött, hogy a Karnevál miatt a Pápa elleni, augusztus 21-i mérkőzés egy nappal előbbre, péntekre kerüljön. Ez azonban attól is függ, hogy a közvetítési jogokat birtokló televíziós társaság adja-e a mérkőzést vagy sem. Elhangzott az is, hogy a Haladás támogatja a szurkolók idegenbeli utazását, ám erről még egyeztetnek.

Keringer Zsolt, elnök - Haladás Szurkolói Kör
"Nekünk az a legfontosabb, hogy azt lássuk, hogy a csapat küzd és érvényes. Mi azt várjuk el az edzőtől, aki elismerte, hogy néhány dologban hibázott. Itt igenis a szurkolókért van ez a foci, a Haladás. És a szurkolókat is megilleti az a tisztelet, ami néhány esetben nem történt meg az elmúlt években."

A Haladás a hétvégén a Werder Bremen csapatát fogadja. Az első bajnoki mérkőzést pedig augusztus 7-én játssza a csapat. A Zalaegerszeget fogadják a zöld-fehérek a Rohonci úti stadionban.