Hírek

Haladás vereség Felcsúton

2018. november 26., 13:37

A Ferencváros legyőzése után nem tudta jó formáját átmenteni a Haladás labdarúgócsapata és 2:0 arányban kikapott a Puskás Akadémia otthonában. A szombathelyiek így továbbra is a tabella utolsó helyén állnak.

Haladás vereség Felcsúton

Rémálomszerűen kezdődött a Haladás felcsúti vendégjátéka, ugyanis a 18. születésnapját ünneplő Kiss Tamás találatával már a 12. percben vezetést szerezett a Puskás Akadémia. A vasiak még fel sem ocsúdtak a bekapott gól okozta sokkból, mikor ismét a kapujukban táncolt a labda: a  17. percben Kiss Tamás remek átadását követően Knezevic lőtt a hálójukba. Nem sokkal később ismét a hazaiak fiatal támadója jelentkezett egy életerős lövéssel, de Rózsa ezúttal védeni tudott. A játék képe a folytatásban sem változott. A felcsútiak veszélyesen támadtak, a Haladás pedig körömszakadtáig védekezett. Mivel újabb találat már nem esett, maradt a 2:0-ás Puskás-győzelem, amivel el is távolodtak a kiesési zónától - nemúgy a vasiak, akik tovább harcolhatnak a bentmaradásért.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Megpróbáljuk a folytatást. Mi a Diósgyőrrel fogunk játszani. Az nekünk élet-halál, vagy még több is annál. Meg kell tennünk mindent azon a mérkőzésen. Itt a Puskást visszaránthattuk volna, hogy egy négyes hátsó sor legyen. Ez nem sikerült, úgy néz ki, hogy maradunk hárman. Abban viszont kőkeményen kell helyt állnunk.”

A bajnokság következő fordulójában a Puskás Akadémia egy újabb kiesőjelölt csapattal, a Kisvárdával találkozik. Benczés Miklósék egy idegenbeli sikerrel sokat segíthetnének a Haladás gárdájának is.

Benczés Miklós - vezetőedző, Puskás Akadémia
“Kisvárdára utazunk. Nagyon fontos lenne, hogy már idegenben is begyűjtsük a három pontot. Ez nem lehetetlen küldetés. Nem lesz könnyű dolgunk. Soha nem tekintünk úgy előre, hogy egy meccs könnyű lesz ebben a 12 csapatos NB I-ben. Úgy kell fellépnünk, mint ma az első félidőben és akkor nagy eséllyel meg tudjuk nyerni azt a találkozót.”

A Haladás újabb veresége miatt maradt a tabella utolsó helyén. Legközelebb alsóházi rangadót játszanak, ugyanis a DVTK együttesét fogadják. A találkozó december 1-én, szombaton 17 órakor kezdődik a Rohonci úti stadionban.