Hírek

Haladás VSE nyílt nap óriási érdeklődés mellett

2011. szeptember 04., 14:30

Vas  megye legnagyobb sportegyesülete, a Haladás VSE  látta vendégül a szombathelyi általános iskolák sportkedvelő tanulóit.  Összesen 12 oktatási intézményből közel 3.500 gyermek látogatott ki  a Rohonci úti sporttelepre.

Haladás VSE nyílt nap óriási érdeklődés mellett

Pintér Zoltán ügyvezető, Haladás VSE
Szeretnénk bemutatni a HVSE életét, hogy élnek a szakosztályok ebben a nagy múltú családban. Reményeink szerint a gyerekek a hét végén a szülőkkel már átbeszélik, hogy ők melyik szakosztályhoz szeretnének kapcsolódni. Titkon mindenképpen a toborzás a lényege a rendezvénynek.

A rendezvényen a klub 14 szakosztálya mutatkozott be, kiegészülve azokkal a vízilabdázókkal, akikkel már folynak a megbeszélések a csatlakozásról. Minden sportági bemutatót óriási érdeklődés kísért.

Rahom Martin, Gotthard Jenő Általános Iskola
Nagyon jól érzem magam, mert jó ez a rendezvény. Sok sportot lehet kipróbálni. Nekem nagyon tetszik.

A legnagyobb sikert a tradícionális labdajátékok aratták, ezen belül természetesen a labdarúgás volt a favorit. Nagy meglepetésre az amerikai focit is rengetegen próbálták ki, köztük nagyon sok lány is.

Tóth Bianka, Böcker Jessica Zrínyi iskola
Mi tornászunk mind a ketten, de az amerikai foci is nagyon tetszett.

Nekem is tetszett az amerikai foci, de a tornát nem váltanám le.

A rendezvény egyik csúcspotja az a futballmérkpőzés volt, amelyen a Haladás labdarúgói mellett a város vezetői is pályára léptek, azaz szerelést húzott Puskás Tivadar polgármester, valamint Lazáry Viktor és Marton Zsolt alpolgármesterek is.

dr. Puskás Tivadar  polgármester, Szombathely MJV
Ha a fiatalokat arra tanítjuk, hogy nagyon fontos edzettnek lenni, akkor én úgy gondolom, hogy elértük a célt. Ha ezt iskolai óra keretében tesszük így év elején, akkor az iskolához is nagyobb kedvet adunk.

A rendezvénynek hamarosan lesz folytatása is: szeptember 30-án újabb nyílt napot tart a Haladás VSE. Akkor azonban már a megyeszékhely középiskolás tanulóit várják a Rohonci útra.