Hírek

Halász Bence Európa-bajnoki címet nyert az U23-as korosztályban

2017. július 21., 15:40

A Dobó SE kalapácsvetője 73 méter 30 centiméteres teljesítményének köszönhetően állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Halász Bence Európa-bajnoki címet nyert az U23-as korosztályban

Két éremesélyes sportoló képviselte a szombathelyi Dobó SE színeit a Lengyelországban rendezett U23-as atlétikai Európa-bajnokságon. Halász Bence beváltotta a hozzá fűzött reményeket és végül megnyerte a férfi kalapácsvetők versengését. A bokasérüléssel bajlódó Gyurátz Réka viszont lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyen fejezte be a versenyt.

Németh László - edző, Dobó SE
“Örülök a Bence eredményének. Nála volt három ember, aki nyerhetett, de mindhárman megíjedtek a lehetőségtől az elején. A Bence szép apránként összeszedte magát és azért tudott nyerni.”

Kifejezetten izgalmasan alakult a kontinens vetélkedés  férfi kalapácsvető száma. A negyedik dobást követően még Pásztor Bence vezetett Halász Bence előtt. Az ötödik sorozatban viszont a szombathelyi atléta 73 méter 30 centiméterre hajította a szert és ezzel magabiztosan utasította maga mögé az egész mezőnyt.

Halász Bence - kalapácsvető, Dobó SE
“Azért most látszódott, hogy  vert helyzetből is sikerült felállnom. De igazából ennek már az elején el kellett volna dőlnie és így sajnos el kezdtem gondolkodni, hogy mi lesz, ha  esetleg nem úgy lesz, ahogy elterveztem.”

Jól kezdte a női kalapácsvetést Gyurátz Réka. A vasi atléta az első sorozatot követően 66 méter 67 centiméterrel az élen állt. Ezt követően azonban már nem tudott javítani és végül visszacsúszott a negyedik helyre - csupán 7 centiméteren múlt a bronzérem.  

Gyurátz Réka - kalapácsvető, Dobó SE
“Csalódott voltam, de a sérülésem tükrében lehetett volna jobb is. Dobtam is nagyobbat, mint amivel megnyerték a versenyt,  de szektoron kívül.  Csalódott vagyok, de örültem, hogy a sérülés ellenére oda tudtam állni és  képviselni tudtam Magyarországot és Szombathelyet.”

A két szombathelyi fiatal legközelebb a londoni felnőtt világbajnokságon méretheti meg magát. Ott valószínűleg az olimpiai bajnok Pars Krisztián is dobókörbe lép majd.