Hírek

Hali-KTE: Karneváli iksz

2011. augusztus 29., 16:55

Remek mérkőzésen 2:2-es döntetlent játszott a Rohonci úton a Haladás Sopron Bank gárdája a Kecskemét csapatával.

Hali-KTE: Karneváli iksz

Nagy melegben,  közel 6 ezer  néző előtt lépett pályára a Rohonci úti stadionban a Haladás-Sopron Bank és a Kecskeméti TE.  Az OTP Bank Liga  hetedik fordulójában lejátszott mérkőzés kifejezetten parázs hangulatban kezdődött: a vendégek védője, Gyagya már a 4. percben sárga lapot kapott túlzott keménykedésért. Szerencsére a folytatásban már nem egymást, hanem a labdát rugdosták a küzdő felek. Ennek eredményeképpen a  19. percben  már a kecskemétiek hálójában táncolt a labda: Kenesei 14  méterről eleresztett lövése ugyan még kipattant a vendégek kapusáról, Németh Gáborról, ám Vujovics jókor érkezett és közelről a hálóba vágta a labdát. Sokáig azonban nem örülhettek az 1:0-ás vezetésnek a vasiak, ugyanis egy perccel később egyenlítettek Szivics mester tanítványai: ekkor a védők között kilépő Litsingit még sikerült Rózsáéknak megakadályozniuk  a góllövésben, ám a lecsorgó labdát Bertus biztosan lőtte az üresen tátongó kapuba. A folytatásban is maradt a változatos, lüktető játék. A 32. percben Vujovics kishíján megszerezte második találatát is, ám a remekül   védő ex-szombathelyi Németh Gábor hárítani tudott.

Fordulás után sem vettek vissza a tempóból a csapatok,  ennek ellenére a következő gólra egészen a 73-dik percig kellett várni: ekkor Kenesei ívelt a jobb oldalról szabadrúgásból a vendégek kapuja elé  és a menteni akaró Balogh  kapásból saját kapujának bal oldalába bombázott. A válaszra ezúttal sem kellett túlságosan sokat várni, mivel a 78. percben Mohl 25 méterről elemi erővel  ágyúzott a bal alsó sarokba. 2:2 után a Haladás mindent egy lapra feltéve óriási offenzívát indított a győzelemért.  A 83. percben két hatalmas lehetőség is adódott a vasiak előtt: előbb Kenesei próbálkozhatott szabadrúgásból, ám remek lövését Németh szögletre ütötte. A sarokrúgás után pedig Tóth Péter fejesét sikerült hatástalanítania a kecskeméti cerberusnak.

A Haladás-Sopron Bank csapata hét fordulót követően 8 ponttal a 11. helyen áll. A Perint-partiak legközelebb Székesfehérváron a Videoton vendégeként lépnek pályára.