Hírek

Hali-ZTE a Rohonci úton

2010. május 14., 16:50
A két csapat és a rendőrség is nagy erőkkel készül a vasárnapi Haladás-ZTE bajnoki mérkőzésre. A szurkolók a megszokott forgalomkorlátozásokra számíthatnak a meccs idején.
Hali-ZTE a Rohonci úton

A szombathelyiek esetleges győzelmükkel előreléphetnek a tabella hetedik helyére.

A szombathelyi rendőrök a szokásoknak megfelelően péntek reggel is stadionbejárással kezdték a napot. Az elmúlt napokban már egyeztettek a klub vezetésével, de még akadt elvégzendő feladat.

A vasi rendőrség szinte teljes állományát mozgósította a vasárnapi meccs idejére, de segítséget győri és zalai kollégáiktól is kapnak. Az előrejelzések szerint 500 és ezer fő között lesz a meccsre kilátogató zalai szurkolók száma. Őket a vasútállomástól a stadionig  kísérik a rendőrök. A szombathelyiek vasárnap délután forgalomkorlátozásokra számíthatnak a Rohonci úton és a Bartók Béla körúton, amelynek egy rövid szakaszát most is teljesen lezárják.

Lakatos Tibor - r. alezredes, Vas megyei Rendőr-főkapitányság
"A meccs teljes ideje alatt, sőt már 15 órától le lesz zárva a körút a Rohonci út és a Kenderesi út között. A menetrendszerű autóbuszok áthaladhatnak itt, de megálló nem lesz."

A Haladás szerda-szombati ritmusban játszott a tavaszi szezon nagy részében, az elmúlt héten azonban nyugodtan készülhettek Róth Antal tanítványai. A szombathelyiek hét mérkőzés óta veretlenek, és az elmúlt hetekben  hat helyet léptek előre a tabellán.

Róth Antal - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Mindig más önbizalommal lép pályára egy olyan játékos, aki mögött győztes meccsek vannak. Ettől függetlenül háromesélyes a meccs, az NBI élcsapata ellen."

A két csapat utolsó szombathelyi meccsét tavaly játszotta egymás ellen. Akkor a már bronzérmes szombathelyiek 2:1-re kaptak ki a Zetétől. A Haladás 14 éve nem tudott nyerni a szomszédváriak ellen hazai pályán. A ZTE jelenleg a tabella 5. helyén áll, 12 ponttal megelőzve a nyolcadik pozíciót elfoglaló Haladást. A nyugat-dunántúli rangadó vasárnap fél hatkor kezdődik.

A mérkőzést hétfőn 15 órától láthatják felvételről a Szombathelyi Televízióban.