MNB
MNB - 2

Hírek

Haltelepítés

2011. április 27., 10:35
Több család ünnepi asztalára került hal idén is húsvétkor. Sokan azonban nem boltban vásárolták, hanem a tavakból, folyóvizekből fogták a halakat. A telepítést követő tilalom lejártával a hétvégén újra lehetett horgászni a vasi vizeken. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége több mint 14 tonna halat tett a vizekbe.
Haltelepítés

Szombaton délelőtt alig lehetett szabad horgászhelyet találni a Csónakázó-tónál. Horgászok ültek végig a part mentén. A szövetség csütörtökön telepített pontyokat a vasi álló- és folyóvizekbe. Szombaton oldották fel a horgászati tilalmat. A legtöbben már kora hajnalban kijöttek.

Pulai Antal
"5 óra felé jöttünk ki, meg szép pontyokat fogtunk. 2 kg, 1.5 kg-sakat. Minden bedobás jó volt."
 
Gerencsér János
"A mai nap nem is úgy horgászom, hogy fogni akarok. Szórakozásból. Lehet fogni most is, de jobban inkább a telepítés előtt."
 
Tükörponty, harcsa, kárász - csak néhány a horogra akadt halak közül. Ráadásul jókora példányok kerültek a szákokba. Akadtak akik hazavitték, néhányan azonban visszadobták a kifogott halakat.  Az elmúlt években változáson mentek keresztül a vizekbe telepített halak.

Fördős István - halőr
"Jó minőségű változás történt mind a fajokban, mind a halfajok formájában. Áttértünk a vadabb, hosszabb pontyokra. Ez élvezhetőbb, konyhai szempontból húsosabb, nem zsírosak."
 
A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az idei évben 50 darabban maximalizálta a kifogható nemeshalak számát. Emellett egy nap 6 kg egyéb hal fogható az egyesület kezelésében lévő vizeken.