Hírek

Hamarosan megkezdődik a Szigligeti utca felújítása Szombathelyen

2018. március 12., 15:10

A részleteket szombaton délelőtt helyszíni sajtótájékoztatón ismertették. Így ezzel együtt három helyen folyik majd útrekonstrukció a városban, amihez a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek.

Hamarosan megkezdődik a Szigligeti utca felújítása Szombathelyen

30-as tábla figyelmeztet a Szigligeti utcában a sebesség csökkentésére. Hatalmas kátyú az út közepén, repedezett, tócsákkal teli padka, és mély gödörbe süllyedt víznyelő – többek között az ilyen veszélyek miatt lehet jelenleg csak lépésben haladni a Szigligeti utcában. Mindez azonban hamarosan megoldódik.

Puskás Tivadar – polgármester, Szombathely
Szombathely egyik legrosszabb utcája volt és a felújításra szükség van. Szombathely megyei jogú város vezetése mindenképpen fontos kérdésnek gondolja az útjainak a minőségét egyre inkább jobbá tenni.

Hende Csaba országgyűlési képviselő elmondta: a város jelentős útfelújítási programot állított össze.

Hende Csaba – országgyűlési képviselő
A kormány külön biztosított 100 milliós nagyságrendben a költségvetési törvényben a szombathelyi útfelújításokra javaslatomra. Részben ennek is köszönhető a most megújítandó Szigligeti utcai felújítás.

A Szigligeti Ede utca rekonstrukcióját két ütemben végzik el, az első etapban egy közel 300 méteres szakasz újul meg a Táncsics Mihály utca és a Brenner körút között. Az új burkolat faltól falig tart, ugyanis az út, a járda, és a parkolók térkővel lesznek kirakva, és új fasort is ültet a kivitelező.

"Nagyon örülök valóban, hogy eljött a történelmi pillanat!"

Sátory Károly, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte, az itt élők több évtizedes várakozása válik valóra azzal, hogy felújítják a Szigligeti utcát.

Szücs László
Nagyon örülünk. Mi 1989. decemberében költöztünk ide, azóta látjuk azt, hogy ezzel az utcával gyakorlatilag nem sok minden történt. Kátyúzások voltak, de ezek nem tartós megoldások.

A Szigligeti utca első szakaszának felújítási munkálatai várhatóan március utolsó hetében kezdődnek és 3-4 hónapig tartanak majd.