Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Harcra készen: betegen a kormány mögött

Adásban volt: 2013. október 3.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A Csodalámpa Alapítvány és a Magyar Honvédség közösen teljesítette egy daganatos betegséggel küzdő  17 esztendős szombathelyi fiatalember kérését. A fiú vágya az volt, hogy  egy hatalmas harcjárművet vezethessen.

Több mint tíz esztendeje működik Magyarországon a Csodalámpa Alapítvány, mely súlyos betegségben szenvedő gyerekek, fiatalok számára próbál meg maradandó élményt szerezni azzal, hogy egy-egy kívánságukat teljesíti. Nagyon gyakran érkeznek olyan kérések, melyek a katonasággal, a hadsereggel kapcsolatosak.

Felkai Márta aktivista, Csodalámpa Alapítvány
“Az elmúlt több mint 10 év alatt több mint 2 ezer kisbeteg kérését teljesítettük. Több mint 2 ezer gyermek álma vált valóra Csodalámpa Alapítvány által. Ezek a gyerekek életet veszélyeztető betegségben szenvednek és kéréssel fordulhatnak hozzánk.”

A 17 esztendős szombathelyi Ludvig Mátyás évek óta rákos megbetegedéssel küzd. Mivel nemrég szerezte meg  jogosítványát, azzal a kéréssel fordult az alapítványhoz, hogy  egy  minél nagyobb harci járművet vezethessen. Kívánsága a Magyar Honvédség segítségével teljesült is.

Hende Csaba honvédelmi miniszter
“Örülünk annak, hogy Mátyás kívánságát teljesíthettük. Nagyon fontos, hogy azok a fiatalok, akik érdeklődnek a honvédelem, a honvédség iránt, kapjanak minél gyakrabban lehetőséget arra, hogy megismerkedhessenek a mi életünkkel, a mi munkánkkal.”

Ludvig Mátyás Győrben az Arrabona Légvédelmi Rakaétaezred négykerék-meghajtású szállítójárművét vezethette. Közel negyedórát tölthetett el a  több tonnás tehergépkocsi vezetőülésében.

Ludvig Mátyás
“Fantasztikus volt, mindig is nagyon szerettem volna egy ilyet vezetni. Hát ez most valóra vált. Ez leírhatatlan, ezt érezni kell. Azt nem lehet leírni, hogy milyen érzés ezt vezetni.”

Mátyásra betegségéből adódóan október 16-án egy komoly műtét vár. Remélhetőleg a győri  élményből táplálkozva katonásan viseli majd a megpróbáltatásokat.

2013. október 03.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében