Hírek

Hargitai-Szombathelyi együttműködés

2017. április 19., 15:47

Jó egy hónappal a testvérmegyei szerződés aláírása után Vas megyében járt Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke. A látogatás alapvető célja a turizmus tanulmányozása volt, de szóba kerültek a Szombathellyel való együttműködés lehetőségei is.

Hargitai-Szombathelyi együttműködés

Vas megye és az erdélyi Hargita megye közötti együttműködés első szakasza az ismerkedéssel telt, de egyre inkább körvonalazódnak azok a területek, amelyek lehetőséget kínálnak a közös munkára. A hargitaiak fejleszteni kívánják a kapcsolatokat Szombathellyel is.

Borboly Csaba elnök, Hargita Megyei Tanács
„ Én bízom benne, hogy Szombathely is bevonásra kerül, amit már beszéltünk elnök úrral, a szakképzés olyan ügy, amiben jó példával jár lő ez a megye, és van néhány olyan szakma itt Szombathelyen is, akár az iskolák szintján tudunk együtt gondolkozni, közösen tervezni, pályázni, tanulni. „

A partnerek az együttműködésre jó lehetőségeket látnak a gazdaságban, a turizmusban, és az oktatásban is.

Majthényi László elnök, Vas Megyei Közgyűlés
„Van igény a hargitai részről, a tapasztalatcserére, tapasztalat átvételre, talán azt lehetne mondani kis túlzással, hogy ahol mi tartottunk a kilencvenes évek elején például turisztikai termékfejlesztésben, vagy marketingben, ők most tartanak ott. És ezt az időt tudjuk rövidíteni, ha megismerkednek az itteni jó gyakorlatokkal. „

Az idei feladatok között szerepel a Csíkszeredában is működő Sapientia Egyetem, valamint a Savaria Egyetemi Központ esetleges együttműködésének a vizsgálata, különös tekintettel a duális felsőfokú képzés gyakorlatára.