MNB - 2
MNB

Hírek

Harminc éves a Helyi Televíziók Országos Egyesülete

2019. szeptember 27., 15:25

A jubileumról a Pesti Vigadóban emlékezett meg a kilencven tagot - köztük a Szombathelyii Televíziót is - tömörítő szervezet. Az ünnepségen elismeréseket adtak át, majd az elnökség megújításával folytatódott a program.

Harminc éves a Helyi Televíziók Országos Egyesülete

A leghitelesebbek és egyben nemzeti missziót is ellátnak a helyi televíziók. Ők írják a vidéki Magyarország történelemkönyvét. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke fogalmazott így ünnepi köszöntőjében. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár az egyesület különböző tájegységek, televíziók, intézmények és hatóságok közötti híd és mediátor szerepét emelte ki. Megalakulása óta ez a legfőbb célja a szervezetnek.

A helyi televíziók 8,1 millió nézőhöz juttatják el naponta térségük legfrissebb híreit - hívta fel a figyelmet, Lovass Tibor. Az egyesület elnöke kiemelte továbbá azt a pótolhatatlan archívumot, melyekkel tagjaik rendelkeznek.

A jubileumi ünnepségen díszoklevelet vehettek át a HTOE korábbi elnökei és a partnerszervezetek képviselői. Az ezt követő közgyűlésen újabb három évre megválasztották elnöknek Lovass Tibort.