Hírek

Három Dobó SE sportoló az U18-as atlétikai Európa-bajnokságon

2018. július 12., 15:25

Közülük Doma Benedek szerepelt a legjobban, aki 4. helyezésének köszönhetően részt vehet majd az októberi ifjúsági olimpián is.

Három Dobó SE sportoló az U18-as atlétikai Európa-bajnokságon

Kifejezetten jól szerepeltek a Dobó SE versenyzői a Győrben megrendezett U18-as atlétikai Európa-bajnokságon. Doma Benedek, Rajczi Bianka és Giczi Eszter is egyéni csúcsot ért el. A legjobb eredmény Doma Benedek nevéhez fűződik, aki 74 méter 94 centiméterrel a nagyon előkelő negyedik helyen végzett a fiú kalapácsvetők között.

Doma Benedek - atléta, Dobó SE
“Mindenképpen egyéni csúcsot szerettem volna dobni: 75 méter fölötti eredményre számítottunk az elején a forma alapján. A közelébe sikerült dobnom. Helyezésben az első ötbe szerettem volna bekerülni. Ez össze is jött szerencsére.”

Rajczi Bianka 60 méter 55 centiméteres egyéni csúcsával a 14. helyet szerezte meg leány kalapácsvetésben. A szombathelyi versenyzőnek nem sok, egészen pontosan 40 centi hiányzott ahhoz, hogy bejusson a 12-es döntőbe.

Rajczi Bianka - atléta, Dobó SE
“Úgy gondoltam, hogy egyéni csúcsot fogok dobni, ami össze is jött. Igaz, csak 13 centi lett és nagyobbra számítottam. Olyan 62-63 métert akartam dobni. De azért nem sikerült, mert egy jó dobásom lett a háromból.”

A győri kontinens viadalon Doma Bendek kiharcolta a jogot arra, hogy az októberi ifjúsági olimpián, melyet Buenos Airesben rendeznek, dobókörbe állhasson. A visszalépések miatt most úgy tűnik, hogy Rajczi Bianka is indulhat az argentín fővárosban.

Németh László edző, Dobó SE
“Nagyon örülök, mert kell a sikerélmény a gyerekeknek. Ez négy évente olyan, mint a nagy olimpia. Nagyon komolyan is veszik.”

A szombathelyi dobóatléták jelenleg is gőzerővel készülnek a soron következő hazai, illetve nemzetközi versenyekre. Nekik a nyári időszak sem pihenéssel, hanem  kőkemény munkával telik majd.