Hírek

Három forduló után is pont nélkül a Hali

2011. augusztus 01., 16:22

A Haladás-Sopron Bank gárdája a bajnokság harmadik fordulójában elszenvedte harmadik vereségét is: a szombathelyiek Győrben kaptak ki az ETO csapatától 1:0 arányban.

Három forduló után is pont nélkül a Hali

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában az addig pontveszteség nélkül álló Győri ETO gárdája fogadta  a pont nélkül álló Haladás-Sopron Bank csapatát. A bajnoki előtt lejátszott all star meccsen a hazaiak 5:1-re verték a Bayern München együttesét, így aztán remek hangulatban, több mint 5 ezer néző előtt  kezdődött a derbi. A Rába-partiak jó kedve az 5. percben ha leghet még fokozódott, ugyanis Ji-Parana átadása után a teljesen szabadon hagyott Dudás jó 20 méterről bombázott a Haladás kapujába. A bekapott gól alaposan megfogta a vasi gárdát. A 19. percben a  megsérült gólszerző helyére beállt Dinjar növelhette volna a hazaiak előnyét, ám éles szögből, 11 méterről leadott lövését a rövid sarokra helyezkedő Rózsa hárítani tudta. Nem sokkal később Koltai került óriási helyzetbe:  egy  bal oldali beadás  után 10 méterről célozhatta meg a Haladás kapuját, ám a szombathelyiek cerberusa ezúttal is a helyén volt.  A vasiak első valamire való ziccerére  egészen a 26. percig kellett várni. Ekkor Sluka centerezése után Takács az utolsó pillanatban tudta kikanalazni a labdát a gólra éhesen berobbanó Nagy I. Gábor elől.

A szünetben Aczél Zoltán cserére szánta el magát: a védő Schimmer helyére a támadó szerepkörben jeleskedő Kovácsot állította be a csapatba. Ez a húzás aztán eredményesnek is bizonyult, ugyanis a fiatal játékossal jóval lendületesebb lett a Haladás játéka. Az 50. percben azonban nem ő, hanem Kenesei tört be a hazaiak 16-osán belülre, ám a vonal környékén Takács szabálytalankodott vele szemben, de  sem  büntetőt, sem szabadrúgást nem kapott a szombathelyi csapat. Egy perccel később azonban már egy szabadrúgást megítélt Kassai a Haladásnak. Kenesei 30 méterről leadott lövését Sztevanovics paskolta szögletre. Az 55. percben viszont ismét Rózsának akadt védeni valója: Alekszidze jó 22 méterről eleresztett  lövését kellett hatástalanítania. A 63. percben aztán megfogyatkozott a Haladás: Iszlai ütemkésessel csúszott  a labda után, így viszont szabályosan eltakarította Koltait. Jogosan villant a sárga lap, s mivel ez a második volt, jött a piros is. Ettől függetlenül 10 emberrel is a szombathelyiek veszélyeztettek. A 70. percben előbb Kenesei, majd Halmosi is lőhetett volna, ám mindketten kivártak. Az akció végén Nagy I. Gábor  ágyúzott  23 mérerről  kapu fölé. A 83. percben még Korolovszky is megpróbálkozott a gólszerzéssel, azonban  neki sem sikerült, így a végeredmény: Győri ETO-Haladás-Sopron Bank 1:0.