Hírek

Három góllal kikapott a Haladás a Videoton ellen

2010. november 10., 10:25

Háromgólos vereséget szenvedett a Szombathelyi Haladás Magyar Kupa-mérkőzésen a Videoton ellen kedden este. A párharc visszavágóját december 11-én rendezik Szombathelyen, a legjobb nyolc közé jutáshoz bravúrra van szükség.

Három góllal kikapott a Haladás a Videoton ellen

Mindkét együttes a legjobb összeállításában kezdte a találkozót. Mind Aczél Zoltán, mind Mezey György hangsúlyozta a mérkőzés előtt: komolyan veszik a Magyar Kupát. A Videoton a Baja, a Haladás a Lipót ellen jutott tovább az előző fordulóban, a nyolcaddöntőtől kezdve már két mérkőzésen dől el a továbbjutás. A meccs óvatos játékkal kezdődött, a kapuk a találkozó első részében nem forogtak veszélyben. A mintegy ezer fős hazai közönség nem láthatott gólt az első játékrészben, ez pedig a Haladás esélyeit növelte.

Aczél Zoltán - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Az első félidőben partiban voltunk, jól játszottunk, mezőnyfölényben voltunk, többet volt nálunk a labda, passzoltunk is rendesen. ez az, amire készültünk, amit játszottunk."

A második félidőre mindkét csapat új felállásban futott ki. A Haladás Obricsot, a hazaiak a korábbi gólkirály Nikolicsot és az U21-es világbajnoki bronzérmes Gosztonyit állította csatasorba. Utóbbi játékosnak köszönheti a Videoton az első gólt. A 60. percben Gosztonyi lábát húzta el Rózsa a 16-oson belül, a 11-est a gólkirályjelölt brazil Alves lőtte a hálóba.  Tíz perc elteltével újra büntetőből szereztek gólt a piros-kékek. Andiccsal szemben szabálytalankodott  az alig néhány perccel korábban beállt Rácz. A 11-est ezúttal Vasziljevics értékesítette. A kegyelemdöfés a 83. percben érkezett. Egy szöglet után a válogatott  Elek Ákos talált fejjel a szombathelyi kapuba. A 3:0-ás eredmény azt jelenti, hogy a Haladásnak minimális esélye maradt a legjobb nyolc közé kerülésre a Magyar Kupában.