Hírek

Három játszótér szépült meg az elmúlt hetekben az oladi városrészen

2019. július 16., 18:57

Tereprendezés történt, felújították a régi játékokat, és újakat is telepítettek, mintegy 4,5 millió forint értékben. A fejlesztés képviselői keretből valósulhatott meg.

Három játszótér szépült meg az elmúlt hetekben az oladi városrészen

"Ez teljesen új, ennek a helyén nem is játszótér volt, hanem egy bokorsor, itt a játszótér széle volt."

Ez a mászókával kombinált (9:16, 9:32) csúszda az egyik új elem ezen a játszótéren, (9:40) de került ide rugós játék is, ami a gyerekek egyik kedvence. A régi állványokat a SZOMPARK munkatársai lefestették, és négy új hintát szereltek fel, amit az egészen kicsik és a nagyobbak is biztonsággal használhatnak.

"Mi napi szinten ide járunk, mert egyedül itt van két olyan hinta, amibe be tudom rakni az ikreket, mert ha nem egyszerre vannak benn, akkor sírni szoktak."

A Kodály Zoltán és a Kassák Lajos utcák által határolt területen három kisebb játszótér újult meg a társasházak közötti tömbbelsőkben. Tereprendezés történt, megmetszették a növényzetet, kavicsoztak, újrafestették és frissítették a homokozókat, libikókát, hintákat állítottak. A városrészen sok kisgyermekes család él, akik szívesen töltik idejüket a játszótereken.

Horváth Attila - önkormányzati képviselő
"Azt gondolom, hogy az oladiak részéről komoly igény mutatkozott arra, hogy ne csak egy, hanem több játszótér is megújuljon, hogy normális körülmények között, biztonságosan tudjanak játszani a gyermekeink. Ezért sikerült összesen három játszóteret kisebb-nagyobb mértékben felújítani, amire nagyon büszke vagyok."  

A fejlesztés mintegy 4,5 millió forintból valósult meg, amit Horváth Attila képviselői keretéből biztosított. Minden képviselő évente hárommillió forinttal rendelkezik, ezt az összeget több év alatt sikerült összespórolni. A közgyűlés további egymillió forintot szavazott meg, hogy napvitorlákat telepítsenek a homokozók fölé, ez is heteken belül elkészül. Így a nyári melegben is árnyékban tudnak majd játszani a gyerekek.