Hírek

Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói

2019. február 15., 15:07

A felmérések alapján valamennyien kifejezetten jó formában várják a korosztályos, valamint felnőtt téli országos bajnokságot.

Háromhetes dél-afrikai edzőtáborozás után tértek haza a Dobó SE sportolói

Három héten át Dél-Afrikában ideális körülmények között készülhetett a Dobó SE hét sportolója. A vasi klub kalapácsvetői lényegében az alapozás legkeményebb időszakát töltötték Johannesburg közelében. Németh Zsolt és Németh László tanítványai az edzőtáborozás végén egy házi felmérőn adtak számot az aktuális formájukról.

Németh zsolt - vezetőedző, Dobó SE
“Maximálisan elégedettek vagyunk az ott elvégzett munkával. A körülményeink kiválóak voltak, mint ahogy az elmúlt években is. Egy picit hátráltatott minket, hogy páran egy hasmenéses vírust szedtek össze. Egy-két napig visszavettünk nekik az edzésből, de az edzőtábor végén így is egy nagyon jó felmérést produkáltak.”

Gyurátz Réka korábban már kvalifikálta magát a szeptemberi világbajnokságra, így felkészülésének fókuszában természetesen a dohai viadal áll. Ennek tudatában a jelenlegi 68 méter körüli eredménye határozottan bíztató. Ebből az őszi időszakra bőven lehet 70 méter fölötti teljesítmény is.

Gyurátz Réka - atléta, Dobó SE
“Arra gondoltam az edzőtábor előtt, hogy ha meg tudom közelíteni a tavaly ott kint elért eredményeimet, akkor nagyon boldog lehetek. Ettől egy kicsit elmaradtam, így az örömöm nem teljesen maradéktalan. De van okom örömre is, hiszen technikailag sokat tudtam fejlődni, illetve az ugrásokban, súlyemelésben is tudtam javulni tavalyhoz képest.”

Idén is Szombathelyen rendezik meg a téli országos dobó bajnokságot. Az ifjúsági és a junior korcsoport február 23-án, míg az újonc, a serdülő, valamint a felnőtt korosztály március 2-án mérheti majd össze a tudását a Sugár úti Atlétikai Centrumban. Ezeken az erőpróbákon már indulni fognak a Dobó SE korábban Dél-Afrikában edzőtáborozó sportolói  is.